Rajčatová polévka s parmazánovočesnekovým chlebem

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Italská
Polévka
Ingredience
Složení 1 porcí
- Sůl
- Rajče 12 ks
- Cukr krupicový
- Cibule 2 ks
- Olej olivový 3 plž
- Rajčata cherry 12 ks
- Pepř
- Mrkev 2 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Rajčata v plechovce 400 g
- Česnek 4 ks
- Bobkový list 1 ks
- Bazalka čerstvá
- Bageta 1 ks
- Vývar zeleninový 1 l
- Mozzarella mini 12 ks
- Petržel hladkolistá 2 plž
- Parmazán 100 g
- Máslo 300 g
- Sůl
- Rajče 12 ks
- Cukr krupicový
- Cibule 2 ks
- Olej olivový 3 plž
- Rajčata cherry 12 ks
- Pepř
- Mrkev 2 ks
- Řapíkatý celer 2 řap.
- Rajčata v plechovce 400 g
- Česnek 4 ks
- Bobkový list 1 ks
- Bazalka čerstvá
- Bageta 1 ks
- Vývar zeleninový 1 l
Příprava
- 1Rajčata vyskládejte řeznou stranou nahoru na plech, posypte je cukrem, zastříkněte olejem a osolte. Při 160 °C pečte 30 minut doměkka. Pak na plech přidejte i cherry rajčata, zastříkněte je další dávkou oleje, osolte a pečte ještě 10 minut. Vyndejte a odložte.
- 2Máslo a 1 lžíci olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, mrkev, celer, vše nasekané, a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty. Pak přidejte i česnek a rajčata z plechovky, bobkový list, bazalku, vývar a pečené půlky rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání vařte 25 minut. Vylovte bobkový list a polévku rozmixujte. Dochuťte cukrem a solí.
- 3Polévku nalijte do talířů, přidejte minimozzarelly a pečená cherry rajčata, ozdobte čerstvou bazalkou, zastříkněte olejem a dolaďte pepřem. Podávejte s parmazánovočesnekovým chlebem.
- 4Troubu předehřejte na 170 °C. Palice česneku horizontálně rozřízněte, vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte 40 minut doměkka. Pak česnek vymačkejte ze stroužků, rozmačkejte, osolte a opepřete a smíchejte se změklým máslem a petrželkou. Bagety po celé ploše nařezejte, do zářezů dejte ochucené máslo, posypte parmazánem a 15 minut pečte dokřupava.
- 1Rajčata vyskládejte řeznou stranou nahoru na plech, posypte je cukrem, zastříkněte olejem a osolte. Při 160 °C pečte 30 minut doměkka. Pak na plech přidejte i cherry rajčata, zastříkněte je další dávkou oleje, osolte a pečte ještě 10 minut. Vyndejte a odložte.
- 2Máslo a 1 lžíci olivového oleje rozpalte v hrnci, přidejte cibuli, mrkev, celer, vše nasekané, a za stálého míchání opékejte 2–3 minuty. Pak přidejte i česnek a rajčata z plechovky, bobkový list, bazalku, vývar a pečené půlky rajčat. Přiveďte k varu, snižte plamen a za občasného míchání vařte 25 minut. Vylovte bobkový list a polévku rozmixujte. Dochuťte cukrem a solí.
- 3Polévku nalijte do talířů, přidejte minimozzarelly a pečená cherry rajčata, ozdobte čerstvou bazalkou, zastříkněte olejem a dolaďte pepřem. Podávejte s parmazánovočesnekovým chlebem.
- 4Troubu předehřejte na 170 °C. Palice česneku horizontálně rozřízněte, vyskládejte je na plech, zastříkněte olejem a pečte 40 minut doměkka. Pak česnek vymačkejte ze stroužků, rozmačkejte, osolte a opepřete a smíchejte se změklým máslem a petrželkou. Bagety po celé ploše nařezejte, do zářezů dejte ochucené máslo, posypte parmazánem a 15 minut pečte dokřupava.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
| kus | ks | špetka | špet. | |
| lžíce | plž | svazek | svaz. | |
| lžička | člž | plátek | plát. | |
| hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
| stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
| snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.











