Albert logo
  • Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně

Polévka z pečené dýně je krémová, voňavá a dokonale zahřeje v chladných podzimních dnech. Pečením dýně Hokkaidó se její chuť krásně zintenzivní a získá jemně karamelový tón, který se skvěle doplňuje s cibulí, smetanou a kapkou medu. Tento recept na dýňovou polévku je ideální volbou pro slavnostní oběd, piknik nebo jako sytý předkrm.
Polévka z pečené dýně
Náročné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Polévka

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Dýně Hokkaidó 2 kg
  • Vývar kuřecí 875 ml
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Med 1 plž
  • Bageta tmavá
  • Zakysaná smetana 1 ks
  • Cibule 1 ks
  • Dýně Hokkaidó 2 kg
  • Vývar kuřecí 875 ml
  • Olej olivový
  • Sůl
  • Smetana ke šlehání 250 ml
  • Med 1 plž
  • Bageta tmavá
  • Zakysaná smetana 1 ks
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.