×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka z pečené dýně

Další recepty a články

Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s...
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica

Polévka z pečené dýně

Co budete potřebovat

2 kg dýně Hokkaido
1 cibule
olivový olej na zastříknutí
sůl
875 ml kuřecího vývaru
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce medu
zakysaná smetana k podávání
oblíbené pečivo k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Dýni omyjte, osušte, přepulte, vydlabejte semínka a pak ji dejte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru, přidejte celou cibuli (i se slupkou), zastříkněte olejem, posypte solí a pečte 55–60 minut.

Pak dejte změklou dýni spolu s kousky oloupané cibule a 250 ml kuřecího vývaru do mixéru a rozmixujte dohladka. Poté směs přelijte do hrnce, vlijte zbylý vývar, smetanu a med a společně zahřejte. Podle chuti dosolte. Polévku přelijte do termosky.

Na pikniku ji podávejte ozdobenou zakysanou smetanou a s pečivem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka z pečené dýně

Polévka Náročné Česká Vaření Magazín 9/2014
Průměrné hodnocení 4 (55)

Co budete potřebovat

2 kg dýně Hokkaido
1 cibule
olivový olej na zastříknutí
sůl
875 ml kuřecího vývaru
250 ml smetany ke šlehání
1 lžíce medu
zakysaná smetana k podávání
oblíbené pečivo k podávání

Jak na to?

Troubu předehřejte na 220 °C. Dýni omyjte, osušte, přepulte, vydlabejte semínka a pak ji dejte na plech vyložený pečicím papírem řeznou stranou nahoru, přidejte celou cibuli (i se slupkou), zastříkněte olejem, posypte solí a pečte 55–60 minut.

Pak dejte změklou dýni spolu s kousky oloupané cibule a 250 ml kuřecího vývaru do mixéru a rozmixujte dohladka. Poté směs přelijte do hrnce, vlijte zbylý vývar, smetanu a med a společně zahřejte. Podle chuti dosolte. Polévku přelijte do termosky.

Na pikniku ji podávejte ozdobenou zakysanou smetanou a s pečivem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Celerová polévka s tymiánem
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Dršťková polévka z hlívy...
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Bigoš
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica
Hanácká syrnica

Inspirujte se podobnými recepty