Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyČočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci
Albert logoAlbert logo
  • Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci

Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci

Eintopf je recept šitý na míru hlavně pro milovníky nenáročného vaření. Suroviny totiž stačí jenom nakrájet a vařit v jediném hrnci, jak napovídá německý název. Místo typicky francouzské zelené čočky můžete použít také čočku hnědou.
Čočkový eintopf aneb vaříme v jednom hrnci
Snadné
31-45 minut
4/5
Německá
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Klobása papriková 4 ks
  • Vývar hovězí 1,5 l
  • Čočka zelená 300 g
  • Mrkev 2 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Brambory 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián sušený 1/2 člž
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Cibule 2 ks
  • Med 1 plž
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Klobása papriková 4 ks
  • Vývar hovězí 1,5 l
  • Čočka zelená 300 g
  • Mrkev 2 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Brambory 2 ks
  • Sůl
  • Pepř
  • Tymián sušený 1/2 člž
  • Olej slunečnicový 1 člž
  • Cibule 2 ks
  • Med 1 plž
  • Vinný červený ocet 3 plž

Příprava

1
Zelenou čočku namočte den předem, bude lépe stravitelná. Pokud spěcháte, lze namáčení vynechat. Po namočení čočku slijte, propláchněte a dejte vařit s vývarem. Vařte 15–20 minut, aby byla čočka na skus.
2
Oloupejte mrkev a nakrájejte ji s celerem a bramborami na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte k čočce, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vařte dalších 10 minut.
3
Klobásky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm, opečte je na oleji a pak dejte stranou. Na zbytku tuku opečte na plátky nakrájenou cibuli.
4
Jakmile je čočka hotová, přidejte opečenou klobásu s cibulkou. Eintopf ochuťte medem a octem.
1
Zelenou čočku namočte den předem, bude lépe stravitelná. Pokud spěcháte, lze namáčení vynechat. Po namočení čočku slijte, propláchněte a dejte vařit s vývarem. Vařte 15–20 minut, aby byla čočka na skus.
2
Oloupejte mrkev a nakrájejte ji s celerem a bramborami na kostičky. Nakrájenou zeleninu přidejte k čočce, dochuťte solí, pepřem a tymiánem. Vařte dalších 10 minut.
3
Klobásky nakrájejte na kolečka o šířce 1 cm, opečte je na oleji a pak dejte stranou. Na zbytku tuku opečte na plátky nakrájenou cibuli.
4
Jakmile je čočka hotová, přidejte opečenou klobásu s cibulkou. Eintopf ochuťte medem a octem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 7 dní

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 14 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.