×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Polévka s fazolkami adzuki

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso...
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Boršč
Boršč
Boršč
Boršč

Polévka s fazolkami adzuki

Co budete potřebovat

150 g Bio fazolí adzuki Nature's Promise
150 g hnědé nebo zelené čočky
100 g slaniny
1 menší cibule
1 petržel
1 mrkev
200 g žampionů
2 lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku
2 lžičky soli
2 lžičky majoránky
115 g rajčatového protlaku
1 l zeleninového vývaru
hladkolistá petržel na ozdobu

Jak na to?

Fazole adzuki a čočku uvařte podle návodu na obalu.
Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky, cibuli najemno, petržel, mrkev a žampiony na tenké plátky.
Rozehřejte větší hrnec, vlijte olej a osmahněte slaninu s cibulkou. Přidejte rozmělněný česnek, promíchejte a vsypte zbylou zeleninu i s houbami. Osolte a restujte, dokud se z hub neodpaří všechna voda. Posypte rozmělněnou majoránkou. Přidejte protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Fazolky sceďte a přisypte do polévky. Vařte dalších 20 minut do změknutí.
V sítku propláchněte čočku, vsypte k ostatním surovinám do hrnce a odstavte z ohně. Podávejte posypané petrželkou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka s fazolkami adzuki

Polévka Snadné Polévky Bezlepkové Veganské Bez laktózy Magazín 4/2018
(0)
Luštěniny se perfektně hodí jako zavářka do různých zeleninových polévek. Jídla z jednoho hrnce zaručí dokonalé propojení ingrediencí a svojí vydatností aspirují na hlavní chod.

Co budete potřebovat

150 g Bio fazolí adzuki Nature's Promise
150 g hnědé nebo zelené čočky
100 g slaniny
1 menší cibule
1 petržel
1 mrkev
200 g žampionů
2 lžíce slunečnicového oleje
1 stroužek česneku
2 lžičky soli
2 lžičky majoránky
115 g rajčatového protlaku
1 l zeleninového vývaru
hladkolistá petržel na ozdobu

Jak na to?

Fazole adzuki a čočku uvařte podle návodu na obalu.
Mezitím nakrájejte slaninu na kostičky, cibuli najemno, petržel, mrkev a žampiony na tenké plátky.
Rozehřejte větší hrnec, vlijte olej a osmahněte slaninu s cibulkou. Přidejte rozmělněný česnek, promíchejte a vsypte zbylou zeleninu i s houbami. Osolte a restujte, dokud se z hub neodpaří všechna voda. Posypte rozmělněnou majoránkou. Přidejte protlak, promíchejte a zalijte vývarem. Fazolky sceďte a přisypte do polévky. Vařte dalších 20 minut do změknutí.
V sítku propláchněte čočku, vsypte k ostatním surovinám do hrnce a odstavte z ohně. Podávejte posypané petrželkou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Polévka miso s opečeným tofu
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Myslivecká latina
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Avokádová polévka
Boršč
Boršč
Boršč
Boršč

Inspirujte se podobnými recepty