Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBourguignon
Albert logoAlbert logo
  • Bourguignon

Bourguignon

Bourguignon
Náročné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Hovězí zadní 750 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Červené víno 350 ml
  • Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř celý 7 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Vývar hovězí
  • Mouka hladká 1 plž
  • Sůl
  • Rajský protlak 1 plž
  • Máslo 50 g
  • Hovězí zadní 750 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Červené víno 350 ml
  • Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř celý 7 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Vývar hovězí
  • Mouka hladká 1 plž
  • Sůl
  • Rajský protlak 1 plž

Příprava

1
Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.
2
Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.
3
Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.
4
Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.
1
Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.
2
Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.
3
Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.
4
Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 05.02.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 15.01.2025 do 11.02.2025

Platný ještě 4 dny

Od 29.01.2025 do 11.02.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.