Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBourguignon
Albert logoAlbert logo
  • Bourguignon
Bourguignon

Bourguignon

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 50 g
  • Hovězí zadní 750 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Červené víno 350 ml
  • Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř celý 7 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Vývar hovězí
  • Mouka hladká 1 plž
  • Sůl
  • Rajský protlak 1 plž
  • Máslo 50 g
  • Hovězí zadní 750 g
  • Česnek 3 strouž.
  • Cibule 2 ks
  • Mrkev 2 ks
  • Červené víno 350 ml
  • Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
  • Petrželka čerstvá 1 svaz.
  • Pepř celý 7 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Vývar hovězí
  • Mouka hladká 1 plž
  • Sůl
  • Rajský protlak 1 plž

Příprava

1
Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.
2
Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.
3
Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.
4
Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.
1
Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.
2
Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.
3
Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.
4
Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 7 dní

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Platný ještě 7 dní

Od 21.02.2024 do 27.02.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.