
Bourguignon

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Francouzská
Hlavní chod
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 50 g
- Hovězí zadní 750 g
- Česnek 3 strouž.
- Cibule 2 ks
- Mrkev 2 ks
- Červené víno 350 ml
- Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Pepř celý 7 ks
- Olej olivový 3 plž
- Vývar hovězí
- Mouka hladká 1 plž
- Sůl
- Rajský protlak 1 plž
- Máslo 50 g
- Hovězí zadní 750 g
- Česnek 3 strouž.
- Cibule 2 ks
- Mrkev 2 ks
- Červené víno 350 ml
- Rozmarýn čerstvý 1 svaz.
- Petrželka čerstvá 1 svaz.
- Pepř celý 7 ks
- Olej olivový 3 plž
- Vývar hovězí
- Mouka hladká 1 plž
- Sůl
- Rajský protlak 1 plž
Příprava
- 1Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.
- 2Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.
- 3Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.
- 4Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.
- 1Příprava 20 min. Marinování přes noc. Dušení 3 hod.
- 2Maso pokrájejte na kostičky velikosti sousta a v míse ho promíchejte s cibulí, mrkví a česnekem, zalijte vínem, přidejte svazek bylin a nechte přes noc marinovat.
- 3Potom sceďte, bylinky vyndejte a spolu s marinádou uschovejte. V silnostěnném širším hrnci rozpalte olej a pak na něm zprudka osmahněte okapané maso a zeleninu. Abyste zabránili dušení, směs stále míchejte. Poté osolte a opepřete, přilijte marinádu i bylinky a přiklopené duste na mírném ohni tři hodiny. Podle potřeby podlévejte hovězím vývarem.
- 4Máslo dejte do menší mističky, přidejte k němu mouku a prsty třete dohladka. Pak ze směsi udělejte dvě menší kuličky a těmi zahustěte bourguignon v momentě, kdy je maso měkké. Přidejte protlak a krátce povařte. Podávejte s grahamovou bagetkou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Více inspirace Vyzkoušejte bezlepkovou verzi této franscouzské pochoutky hovězí po burgundsku (boeuf bourguignon).- A nebo vzykou3ejte jinou variantu receptu hovězí bourguignon.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.