Albert logo
  • Lilkové ragú s tempehem

Lilkové ragú s tempehem

Díky uzenému tempehu dostane lilkové ragú zcela jiný rozměr. Navíc bude obohaceno o rostlinné bílkoviny.
Lilkové ragú s tempehem
Velmi snadné
Více než 60 minut
5/5
Bezlepkové
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience

Složení
4 porce
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Lilek 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajský protlak 70 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Rýže basmati 200 g
  • Tempeh BIO 190 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pepř
  • Cibule 1 ks
  • Mrkev 1 ks
  • Řapíkatý celer 2 řap.
  • Lilek 1 ks
  • Olej olivový 3 plž
  • Sůl
  • Rajčata krájená v plechovce 400 g
  • Rajský protlak 70 g
  • Bazalka čerstvá 1 hrs.
  • Rýže basmati 200 g
  • Tempeh BIO 190 g
  • Česnek 2 strouž.
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Pepř

Příprava

  1. 1
    Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
  2. 2
    Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
  3. 3
    Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
  4. 4
    Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
  5. 5
    Rýži připravte dle návodu.
  6. 6
    Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
  7. 7
    Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.
  1. 1
    Cibuli nakrájejte najemno, mrkev nahrubo nastrouhejte a celer a lilek pokrájejte na malé kousky. Rajčata rozmixujte tyčovým mixérem.
  2. 2
    Na olivovém oleji osmahněte cibulku dosklovata.
  3. 3
    Přidejte všechnu zeleninu, rozmělněný česnek, ale jen polovinu lilku. Osolte a pár minut opékejte.
  4. 4
    Přidejte rajčata, protlak, pepř, bazalku, přiklopte a nechte na mírném ohni probublávat 45 minut do rozvaření.
  5. 5
    Rýži připravte dle návodu.
  6. 6
    Ke konci rozdrobte v rukou tempeh, rozpalte další pánvičku a osmahněte v ní na olivovém oleji zbytek lilků s tempehem.
  7. 7
    Tempeh s lilkem přidejte do ragú. Podávejte s čerstvou petrželkou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?

Ohodnoťte jak vám chutnal
Náhled aplikace Můj Albert
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 5 dní

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 48 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Platný ještě 5 dní

Od 12.11.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 5 dní

Od 29.10.2025 do 18.11.2025

Platný ještě 19 dní

Od 12.11.2025 do 02.12.2025

Platný ještě 48 dní

Od 12.11.2025 do 31.12.2025

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.