Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

400 g marinovaného tofu
sójová omáčka
sezamový olej
150 g nudlí soba
3 cm zázvoru
1 chilli paprička
2 balení instantní polévky miso
2 saláty pak choi
2 mrkve
4 krémové žampiony
2 jarní cibulky
1 lžíce sezamových 
semínek

Postup přípravy

Tofu pokrájejte na kostky, zalijte lžící sójové omáčky a lžící sezamového oleje. Promíchejte, aby se tofu obalilo, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Asi po patnácti minutách by mělo tofu na povrchu zezlátnout.
Podle návodu na obalu uvařte nudle.
Do hrnce dejte 1 litr vody, přiveďte k varu, přidejte pokrájený zázvor, chilli papričku a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Poté vylovte zázvor i chilli, v horkém vývaru dobře rozmíchejte miso a dochuťte sójovou omáčkou.
Do misek rozdělte listy salátu pak choi, na tenké plátky pokrájenou mrkev a krémové žampiony, nudle a opečené tofu. Zalijte vývarem a dozdobte nasekanou jarní cibulkou a sezamem.

Pomohl vám recept?
9hodnocení4

Další videorecepty