×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Polévka miso s opečeným tofu

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Polévka miso s opečeným tofu

Co budete potřebovat

400 g marinovaného tofu
sójová omáčka
sezamový olej
150 g nudlí soba
3 cm zázvoru
1 chilli paprička
2 balení instantní polévky miso
2 saláty pak choi
2 mrkve
4 krémové žampiony
2 jarní cibulky
1 lžíce sezamových 
semínek

Jak na to?

Tofu pokrájejte na kostky, zalijte lžící sójové omáčky a lžící sezamového oleje. Promíchejte, aby se tofu obalilo, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Asi po patnácti minutách by mělo tofu na povrchu zezlátnout.
Podle návodu na obalu uvařte nudle.
Do hrnce dejte 1 litr vody, přiveďte k varu, přidejte pokrájený zázvor, chilli papričku a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Poté vylovte zázvor i chilli, v horkém vývaru dobře rozmíchejte miso a dochuťte sójovou omáčkou.
Do misek rozdělte listy salátu pak choi, na tenké plátky pokrájenou mrkev a krémové žampiony, nudle a opečené tofu. Zalijte vývarem a dozdobte nasekanou jarní cibulkou a sezamem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Polévka miso s opečeným tofu

Polévka Velmi snadné Asijská Polévky Bez laktózy Vegetariánské Veganské Ráj pro vegetariány , Chilli paprička Magazín 6/2017 (Letní speciál) Počet porcí: 4
Průměrné hodnocení 4 (4)

Co budete potřebovat

400 g marinovaného tofu
sójová omáčka
sezamový olej
150 g nudlí soba
3 cm zázvoru
1 chilli paprička
2 balení instantní polévky miso
2 saláty pak choi
2 mrkve
4 krémové žampiony
2 jarní cibulky
1 lžíce sezamových 
semínek

Jak na to?

Tofu pokrájejte na kostky, zalijte lžící sójové omáčky a lžící sezamového oleje. Promíchejte, aby se tofu obalilo, rozložte na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby vyhřáté na 180 °C. Asi po patnácti minutách by mělo tofu na povrchu zezlátnout.
Podle návodu na obalu uvařte nudle.
Do hrnce dejte 1 litr vody, přiveďte k varu, přidejte pokrájený zázvor, chilli papričku a vařte na mírném ohni asi 10 minut. Poté vylovte zázvor i chilli, v horkém vývaru dobře rozmíchejte miso a dochuťte sójovou omáčkou.
Do misek rozdělte listy salátu pak choi, na tenké plátky pokrájenou mrkev a krémové žampiony, nudle a opečené tofu. Zalijte vývarem a dozdobte nasekanou jarní cibulkou a sezamem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Čočkový salát
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina
Grilovaná zelenina

Inspirujte se podobnými recepty