×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podzimní špagety s dýní

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Podzimní špagety s dýní

Co budete potřebovat

1 dýně Hokkaidó
6 lžic oliového oleje
2 lžičky sušené šalveje
sůl
pepř
1 balení celozrnných špaget Nature's Promise
1 stroužek česneku
1 lžička chilli vloček
1 a 1⁄2 citronu
2 hrsti baby špenátu
1 celá chilli paprička

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Zároveň začněte vařit vodu na tstoviny.
2. Omytou dýni rozpulte, lžící vydlabejte semínka a i se slupkou nakrájejte na kostky. Na plechu vyloženém pečícím papírem promíchejte s 5 lžícemi oleje, šalvějí, solí a pepřem. Pečte 15 minut.
3. Špagety uvařte dle návodu na obalu, odeberte 1 nabíračku vody a zbytek sceďte.
4. Polovinu upečené dýně vsypte do mixéru spolu s oloupaným česnekem, chilli vločkami, šťávou z půlky citronu a vodou z těstovin. Rozmixujte.
5. Špagety promíchejte s dýňovou omáčkou, zbylou upečenou dýní a špenátem.
6. Podávejte ozdobené kousky chilli papričky, lístky špenátu a čtvrtkou citronu.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podzimní špagety s dýní

Hlavní chod Velmi snadné Něco lehkého Vegetariánské Magazín 11/2019 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 dýně Hokkaidó
6 lžic oliového oleje
2 lžičky sušené šalveje
sůl
pepř
1 balení celozrnných špaget Nature's Promise
1 stroužek česneku
1 lžička chilli vloček
1 a 1⁄2 citronu
2 hrsti baby špenátu
1 celá chilli paprička

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 220 °C. Zároveň začněte vařit vodu na tstoviny.
2. Omytou dýni rozpulte, lžící vydlabejte semínka a i se slupkou nakrájejte na kostky. Na plechu vyloženém pečícím papírem promíchejte s 5 lžícemi oleje, šalvějí, solí a pepřem. Pečte 15 minut.
3. Špagety uvařte dle návodu na obalu, odeberte 1 nabíračku vody a zbytek sceďte.
4. Polovinu upečené dýně vsypte do mixéru spolu s oloupaným česnekem, chilli vločkami, šťávou z půlky citronu a vodou z těstovin. Rozmixujte.
5. Špagety promíchejte s dýňovou omáčkou, zbylou upečenou dýní a špenátem.
6. Podávejte ozdobené kousky chilli papričky, lístky špenátu a čtvrtkou citronu.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem
Cizrnové karbanátky s lilkem

Inspirujte se podobnými recepty