
Bylinkový bulgur se špenátem

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Středomořská
Vegetariánské
Předkrm
Ingredience
Složení 1 porcí
- Olej česnekový 6 plž
- Bulgur 200 g
- Hrášek mražený 175 g
- Sůl
- Citronová šťáva 30 ml
- Pepř
- Máta 0,3 hrs.
- Petrželka čerstvá 0,3 hrs.
- Pažitka čerstvá 0,3 hrs.
- Baby špenát 5 hrs.
- Olej česnekový 6 plž
- Bulgur 200 g
- Hrášek mražený 175 g
- Sůl
- Citronová šťáva 30 ml
- Pepř
- Máta 0,3 hrs.
- Petrželka čerstvá 0,3 hrs.
- Pažitka čerstvá 0,3 hrs.
- Baby špenát 5 hrs.
Příprava
- 1Ve vroucí osolené vodě vařte 15 minut 200 g bulguru, na poslední 3 minuty přidejte do hrnce i 175 g mraženého hrášku. Pak sceďte. Udělejte dresink: v míse našlehejte 6 lžic česnekového oleje, šťávu z 1 citronu. Podle chuti osolte a opepřete a přimíchejte 1 velkou hrst čerstvých bylinek (máty, petrželky, pažitky), nahrubo nasekaných. K bulguru s hráškem přimíchejte 4–5 hrstí baby špenátu a přelijte dresinkem.
- 1Ve vroucí osolené vodě vařte 15 minut 200 g bulguru, na poslední 3 minuty přidejte do hrnce i 175 g mraženého hrášku. Pak sceďte. Udělejte dresink: v míse našlehejte 6 lžic česnekového oleje, šťávu z 1 citronu. Podle chuti osolte a opepřete a přimíchejte 1 velkou hrst čerstvých bylinek (máty, petrželky, pažitky), nahrubo nasekaných. K bulguru s hráškem přimíchejte 4–5 hrstí baby špenátu a přelijte dresinkem.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.