×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podzimní chilli s dýní a patizonem

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a ...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Podzimní chilli s dýní a patizonem

Co budete potřebovat

120 g červených fazolí
2 lžíce oleje
1 cibule
600 g mletého masa
1 lžíce sušeného chilli
1 lžíce oregana
1 lžička mletého římského kmínu
1 červená paprika
3 stroužky česneku
300 g rajčat
sůl, pepř
250 g dýně hokkaido
1 patizon
čerstvý koriandr
200 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry

Jak na to?

Fazole namočte a uvařte podle návodu. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte mleté maso a 10 minut opékejte. Posypte kořením, přidejte nakrájenou papriku, česnek, krájená rajčata a podlijte čtvrt litrem vody. Osolte, opepřete a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
Dýni a patizon oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Přesuňte k ragú a nechte 20 minut dusit do změknutí. V případě potřeby přilijte trochu vody. Hotové posypte lístky čerstvého koriandru a podávejte se zakysanou smetanou ochucené citronovou šťávou a kůrou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podzimní chilli s dýní a patizonem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)

Inspirujte se zdravými recepty

Podává se pořádná porce toho nejvoňavějšího podzimního jídla! Pochutnáte si na něm s rýží i s kusem poctivého křupavého chleba. A pokud maso zrovna nevyhledáváte, klidně ho v tomto receptu vynechte.

Co budete potřebovat

120 g červených fazolí
2 lžíce oleje
1 cibule
600 g mletého masa
1 lžíce sušeného chilli
1 lžíce oregana
1 lžička mletého římského kmínu
1 červená paprika
3 stroužky česneku
300 g rajčat
sůl, pepř
250 g dýně hokkaido
1 patizon
čerstvý koriandr
200 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry

Jak na to?

Fazole namočte a uvařte podle návodu. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte mleté maso a 10 minut opékejte. Posypte kořením, přidejte nakrájenou papriku, česnek, krájená rajčata a podlijte čtvrt litrem vody. Osolte, opepřete a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
Dýni a patizon oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Přesuňte k ragú a nechte 20 minut dusit do změknutí. V případě potřeby přilijte trochu vody. Hotové posypte lístky čerstvého koriandru a podávejte se zakysanou smetanou ochucené citronovou šťávou a kůrou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Grilovaná kuřecí prsa v...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí burgery a  batátové...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...
Hovězí kližka s voňavým...

Inspirujte se podobnými recepty