×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Podzimní chilli s dýní a patizonem

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí...
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský...
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Podzimní chilli s dýní a patizonem

Co budete potřebovat

120 g červených fazolí
2 lžíce oleje
1 cibule
600 g mletého masa
1 lžíce sušeného chilli
1 lžíce oregana
1 lžička mletého římského kmínu
1 červená paprika
3 stroužky česneku
300 g rajčat
sůl, pepř
250 g dýně hokkaido
1 patizon
čerstvý koriandr
200 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry

Jak na to?

Fazole namočte a uvařte podle návodu. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte mleté maso a 10 minut opékejte. Posypte kořením, přidejte nakrájenou papriku, česnek, krájená rajčata a podlijte čtvrt litrem vody. Osolte, opepřete a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
Dýni a patizon oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Přesuňte k ragú a nechte 20 minut dusit do změknutí. V případě potřeby přilijte trochu vody. Hotové posypte lístky čerstvého koriandru a podávejte se zakysanou smetanou ochucené citronovou šťávou a kůrou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podzimní chilli s dýní a patizonem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Oregano , Rajče , Chilli paprička Magazín 10/2018 Počet porcí: 4
(0)
Podává se pořádná porce toho nejvoňavějšího podzimního jídla! Pochutnáte si na něm s rýží i s kusem poctivého křupavého chleba. A pokud maso zrovna nevyhledáváte, klidně ho v tomto receptu vynechte.

Co budete potřebovat

120 g červených fazolí
2 lžíce oleje
1 cibule
600 g mletého masa
1 lžíce sušeného chilli
1 lžíce oregana
1 lžička mletého římského kmínu
1 červená paprika
3 stroužky česneku
300 g rajčat
sůl, pepř
250 g dýně hokkaido
1 patizon
čerstvý koriandr
200 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry

Jak na to?

Fazole namočte a uvařte podle návodu. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte mleté maso a 10 minut opékejte. Posypte kořením, přidejte nakrájenou papriku, česnek, krájená rajčata a podlijte čtvrt litrem vody. Osolte, opepřete a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
Dýni a patizon oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Přesuňte k ragú a nechte 20 minut dusit do změknutí. V případě potřeby přilijte trochu vody. Hotové posypte lístky čerstvého koriandru a podávejte se zakysanou smetanou ochucené citronovou šťávou a kůrou.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Thajská kuřecí polévka
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger
Vegetariánský cizrnový burger

Inspirujte se podobnými recepty