×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Podzimní chilli s dýní a patizonem

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Podzimní chilli s dýní a patizonem

Co budete potřebovat

120 g červených fazolí
2 lžíce oleje
1 cibule
600 g mletého masa
1 lžíce sušeného chilli
1 lžíce oregana
1 lžička mletého římského kmínu
1 červená paprika
3 stroužky česneku
300 g rajčat
sůl, pepř
250 g dýně hokkaido
1 patizon
čerstvý koriandr
200 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry

Jak na to?

Fazole namočte a uvařte podle návodu. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte mleté maso a 10 minut opékejte. Posypte kořením, přidejte nakrájenou papriku, česnek, krájená rajčata a podlijte čtvrt litrem vody. Osolte, opepřete a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
Dýni a patizon oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Přesuňte k ragú a nechte 20 minut dusit do změknutí. V případě potřeby přilijte trochu vody. Hotové posypte lístky čerstvého koriandru a podávejte se zakysanou smetanou ochucené citronovou šťávou a kůrou.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Podzimní chilli s dýní a patizonem

Hlavní chod Velmi snadné Maso Bezlepkové Magazín 10/2018
(0)
Podává se pořádná porce toho nejvoňavějšího podzimního jídla! Pochutnáte si na něm s rýží i s kusem poctivého křupavého chleba. A pokud maso zrovna nevyhledáváte, klidně ho v tomto receptu vynechte.

Co budete potřebovat

120 g červených fazolí
2 lžíce oleje
1 cibule
600 g mletého masa
1 lžíce sušeného chilli
1 lžíce oregana
1 lžička mletého římského kmínu
1 červená paprika
3 stroužky česneku
300 g rajčat
sůl, pepř
250 g dýně hokkaido
1 patizon
čerstvý koriandr
200 g zakysané smetany
1 lžíce citronové šťávy
1 lžička citronové kůry

Jak na to?

Fazole namočte a uvařte podle návodu. Na rozehřátém oleji nechte zesklovatět cibuli nakrájenou na kostičky. Přidejte mleté maso a 10 minut opékejte. Posypte kořením, přidejte nakrájenou papriku, česnek, krájená rajčata a podlijte čtvrt litrem vody. Osolte, opepřete a nechte 10 minut dusit pod pokličkou.
Dýni a patizon oloupejte, zbavte semínek a nakrájejte na kostky. Přesuňte k ragú a nechte 20 minut dusit do změknutí. V případě potřeby přilijte trochu vody. Hotové posypte lístky čerstvého koriandru a podávejte se zakysanou smetanou ochucené citronovou šťávou a kůrou.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Vinařský krůtí steak
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Závitky z krůtích prsou se...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...
Pikantní krůtí steaky s...

Inspirujte se podobnými recepty