Podzimní bio vývar s kuřecím masem a s bylinkovým svítkem

3hodnocení
Snadné Polévka Počet porcí: 4 Magazín 9/2021
Snadné Polévka Počet porcí: 4 Magazín 9/2021

Ingredience

450 g kuřecích spodních stehen NP Bio
2 l vody
½ celeru
1 žlutá cibule NP Bio
2 mrkve NP Bio
1 petržel
5 snítek čerstvého tymiánu
6 snítek čerstvé petržele
2 stonky řapíkatého celeru
1 jarní cibulka
½ pórku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
sůl
4 kuličky pepře
3 vejce NP Bio
50 g bio másla
muškátový květ
60 pšeničné hladké mouky NP Bio
100 ml mléka čerstvého polotučného NP Bio

Postup přípravy

1. Omyté maso rozložte na plech a opečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C 15–20 minut.

2. Po upečení ho přendejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte oloupaný, na větší kusy nakrájený celer a cibuli se slupkou překrojenou napůl. Mrkev, petržel, 3 snítky tymiánu, 3 snítky čerstvé petržele, řapíkatý celer, jarní cibulku, pórek a bobkový list svažte potravinářským provázkem a vložte do hrnce. Přidejte nové koření, lžičku soli a pepř.

3. Přiveďte k varu a mírným varem vařte 1 ½ hodiny. Během vaření můžete sbírat z hladiny pěnu. Poté vývar přeceďte, maso oberte od kosti a natrhejte. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a vraťte do vývaru.

4. Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

5. V misce ručním šlehačem vyšlehejte změklé máslo, žloutky, špetku soli a muškátového květu do pěny. Přisypte mouku, přilijte mléko a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh, nasekané lístky zbylého tymiánu a nasekané lístky ze 2 snítek petržele.

6. Těsto rozetřete na menší plech a pečte 10 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a libovolně nakrájejte na kostičky, obdélníčky, proužky nebo vykrajujte různé tvary vykrajovátky. Svítek vložte do horkého vývaru a podávejte posypané nasekanými lístky zbylé petržele.

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky