Podzimní bio vývar s kuřecím masem a s bylinkovým svítkem

Snadné Polévka Počet porcí: 4 Magazín 9/2021
Snadné Polévka Počet porcí: 4 Magazín 9/2021

Ingredience

450 g kuřecích spodních stehen NP Bio
2 l vody
½ celeru
1 žlutá cibule NP Bio
2 mrkve NP Bio
1 petržel
5 snítek čerstvého tymiánu
6 snítek čerstvé petržele
2 stonky řapíkatého celeru
1 jarní cibulka
½ pórku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
sůl
4 kuličky pepře
3 vejce NP Bio
50 g bio másla
muškátový květ
60 pšeničné hladké mouky NP Bio
100 ml mléka čerstvého polotučného NP Bio

Postup přípravy

1. Omyté maso rozložte na plech a opečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C 15–20 minut.

2. Po upečení ho přendejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte oloupaný, na větší kusy nakrájený celer a cibuli se slupkou překrojenou napůl. Mrkev, petržel, 3 snítky tymiánu, 3 snítky čerstvé petržele, řapíkatý celer, jarní cibulku, pórek a bobkový list svažte potravinářským provázkem a vložte do hrnce. Přidejte nové koření, lžičku soli a pepř.

3. Přiveďte k varu a mírným varem vařte 1 ½ hodiny. Během vaření můžete sbírat z hladiny pěnu. Poté vývar přeceďte, maso oberte od kosti a natrhejte. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a vraťte do vývaru.

4. Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

5. V misce ručním šlehačem vyšlehejte změklé máslo, žloutky, špetku soli a muškátového květu do pěny. Přisypte mouku, přilijte mléko a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh, nasekané lístky zbylého tymiánu a nasekané lístky ze 2 snítek petržele.

6. Těsto rozetřete na menší plech a pečte 10 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a libovolně nakrájejte na kostičky, obdélníčky, proužky nebo vykrajujte různé tvary vykrajovátky. Svítek vložte do horkého vývaru a podávejte posypané nasekanými lístky zbylé petržele.

Pomohl vám recept?
3hodnocení

Věrnostní program

MŮJ ALBERT

APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE

Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.

Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.

LETÁKY
RECEPTY A
INSPIRACE
NÁKUPNÍ
SEZNAM
KREDIT
ZA NÁKUPY

Záleží nám na tom,

abyste jedli lépe

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu. Proto vám přinášíme čerstvé ovoce a zeleninu, čerstvě upečené pečivo nebo
výběr toho nejlepšího na gril. Přesně tak, jak to máte nejraději.

Nejchutnější maso je vždy to čerstvé, které pochází ze zdravých a dobře krmených zvířat.

V Albertu se chováme k moři s úctou, abychom vám mohli nabídnout čerstvé a kvalitní ryby z udržitelného chovu či lovu. 

Pochutnejte si na čerstvém a lehkém jídle, které stačí vzít a jí(s)t! V Albertu jsme pro vás připravili variace originálních chutí, které se neomrzí.

Pochutnejte si na bio kvalitě výrobků tak, jak je příroda vymyslela. V prodejnách Albert najdete
širokou nabídku biopotravin z ekologického zemědělství zaručující tu nejvyšší kvalitu.

V Albertově pekařství vyrábíme pečivo na základě naší vlastní unikátní receptury a pečeme přímo v našich prodejnách.

Vyzkoušejte Tržnici u Alberta a nakupte si u nás jen čerstvé a kvalitní ovoce a zeleninu za trvale nízké ceny, na kterých neproděláte.

Naše značky