Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Podzimní bio vývar s kuřecím masem a s bylinkovým svítkem

Podzimní bio vývar s kuřecím masem a s bylinkovým svítkem

Ingredience

450 g kuřecích spodních stehen NP Bio
2 l vody
½ celeru
1 žlutá cibule NP Bio
2 mrkve NP Bio
1 petržel
5 snítek čerstvého tymiánu
6 snítek čerstvé petržele
2 stonky řapíkatého celeru
1 jarní cibulka
½ pórku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
sůl
4 kuličky pepře
3 vejce NP Bio
50 g bio másla
muškátový květ
60 pšeničné hladké mouky NP Bio
100 ml mléka čerstvého polotučného NP Bio

Postup přípravy

1. Omyté maso rozložte na plech a opečte dozlatova v troubě předehřáté na 200 °C 15–20 minut.

2. Po upečení ho přendejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte oloupaný, na větší kusy nakrájený celer a cibuli se slupkou překrojenou napůl. Mrkev, petržel, 3 snítky tymiánu, 3 snítky čerstvé petržele, řapíkatý celer, jarní cibulku, pórek a bobkový list svažte potravinářským provázkem a vložte do hrnce. Přidejte nové koření, lžičku soli a pepř.

3. Přiveďte k varu a mírným varem vařte 1 ½ hodiny. Během vaření můžete sbírat z hladiny pěnu. Poté vývar přeceďte, maso oberte od kosti a natrhejte. Kořenovou zeleninu nakrájejte na kostičky a vraťte do vývaru.

4. Mezitím oddělte žloutky od bílků a z bílků vyšlehejte tuhý sníh.

5. V misce ručním šlehačem vyšlehejte změklé máslo, žloutky, špetku soli a muškátového květu do pěny. Přisypte mouku, přilijte mléko a promíchejte. Nakonec opatrně vmíchejte vyšlehaný sníh, nasekané lístky zbylého tymiánu a nasekané lístky ze 2 snítek petržele.

6. Těsto rozetřete na menší plech a pečte 10 minut dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C. Nechte vychladnout a libovolně nakrájejte na kostičky, obdélníčky, proužky nebo vykrajujte různé tvary vykrajovátky. Svítek vložte do horkého vývaru a podávejte posypané nasekanými lístky zbylé petržele.

Pomohl vám recept?
5hodnocení3

Další videorecepty