Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřové koleno na pivě
Albert logoAlbert logo
  • Vepřové koleno na pivě

Vepřové koleno na pivě

Vepřové koleno na pivě
Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
2 porce
  • Vepřové koleno 2 ks
  • Hořčice plnotučná 4 plž
  • Sůl
  • Kmín celý 2 člž
  • Hořčice dijonská 4 plž
  • Pepř 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Česnek 10 strouž.
  • Cibule 4 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 5 ks
  • Nové koření 10 ks
  • Černé pivo 500 ml
  • Chléb
  • Vepřové koleno 2 ks
  • Hořčice plnotučná 4 plž
  • Sůl
  • Kmín celý 2 člž
  • Hořčice dijonská 4 plž
  • Pepř 1/2 člž
  • Paprika mletá sladká 1 člž
  • Česnek 10 strouž.
  • Cibule 4 ks
  • Pepř celý 10 ks
  • Bobkový list 5 ks
  • Nové koření 10 ks
  • Černé pivo 500 ml
  • Chléb

Příprava

1
Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem. Vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
2
Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180–200 °C. Občas podlévejte. Pak odkryjte a půl hodiny dopékejte dorůžova.
3
Upečené koleno vyndejte z výpeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.
1
Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem. Vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
2
Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180–200 °C. Občas podlévejte. Pak odkryjte a půl hodiny dopékejte dorůžova.
3
Upečené koleno vyndejte z výpeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě 2 dny

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.

ZÁLEŽÍ NÁM NA TOM, ABYSTE JEDLI LÉPE

V Albertu víme, že lepší jídlo vede k lepšímu životu.