
Vepřové koleno na pivě

Náročné
Více než 60 minut
3/5
Česká
Hlavní chod
Ingredience
Složení 2 porce
- Vepřové koleno 2 ks
- Hořčice plnotučná 4 plž
- Sůl
- Kmín celý 2 člž
- Hořčice dijonská 4 plž
- Pepř 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Česnek 10 strouž.
- Cibule 4 ks
- Pepř celý 10 ks
- Bobkový list 5 ks
- Nové koření 10 ks
- Černé pivo 500 ml
- Chléb
- Vepřové koleno 2 ks
- Hořčice plnotučná 4 plž
- Sůl
- Kmín celý 2 člž
- Hořčice dijonská 4 plž
- Pepř 1/2 člž
- Paprika mletá sladká 1 člž
- Česnek 10 strouž.
- Cibule 4 ks
- Pepř celý 10 ks
- Bobkový list 5 ks
- Nové koření 10 ks
- Černé pivo 500 ml
- Chléb
Příprava
- 1Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem. Vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
- 2Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180–200 °C. Občas podlévejte. Pak odkryjte a půl hodiny dopékejte dorůžova.
- 3Upečené koleno vyndejte z výpeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.
- 1Kolena ostrým nožem vykostěte a důkladně z obou stran osolte. Obě hořčice smíchejte spolu s mletým pepřem, lžičkou mletého kmínu, sladkou paprikou a na plátky nakrájeným česnekem. Vše vetřete do kolen, pak je zabalte jako roládu, svažte kuchyňským provázkem a dejte na 24 hodin do lednice.
- 2Následující den dejte kolena do pekáčku, posypte je zbylým kmínem, nakrájenou cibulí, novým kořením, celým pepřem a bobkovým listem. Zalijte pivem a 300 ml vody a přikryté pečte dvě hodiny při 180–200 °C. Občas podlévejte. Pak odkryjte a půl hodiny dopékejte dorůžova.
- 3Upečené koleno vyndejte z výpeku, šťávu slijte, vyjměte koření, zahustěte ji chlebem, rozmixujte tyčovým mixérem a podle potřeby dochuťte. Koleno podávejte se šťávou, chlebem a staročeskou vejmrdou.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.