×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Plněné koláčky ze žitné mouky

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová...
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Plněné koláčky ze žitné mouky

Co budete potřebovat

220 g másla
350 g žitné mouky + na poprášení
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru
60–180 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
2 lžíce másla
1 malá cibule, najemno nakrájená
4 velké hrsti špenátových listů
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g čerstvého krémového sýra nebo ricotty
1 vejce
sezamová semínka na posypání

Jak na to?

Máslo nakrájejte na kostičky a dejte na půl hodiny do mrazáku. V robotu několika pulsy smíchejte mouku, sůl a cukr. Pak přisypte kostky másla a přilijte čtvrt hrnku ledové vody. Prohněťte a pokud je těsto příliš suché, přilévejte po lžících vodu, ale ne víc než 180 ml.
Hotové těsto prohněťte a vypracujte z něj 6–8 bochánků. Každý vyválejte na placku o síle desetikoruny a nechte aspoň půl hodiny chladit. Mezitím připravte náplň a předehřejte troubu na 170 °C. V pánvi na másle opečte cibuli, přidejte špenát a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a stáhněte z ohně. Sýr rozmíchejte s vejcem a směs přidejte ke špenátu. Náplň rozdělte doprostřed koláčků, okraje přehněte přes náplň, posypte sezamem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné koláčky ze žitné mouky

Dezert Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: na 8 koláčků
Průměrné hodnocení 5 (1)

Co budete potřebovat

220 g másla
350 g žitné mouky + na poprášení
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru
60–180 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
2 lžíce másla
1 malá cibule, najemno nakrájená
4 velké hrsti špenátových listů
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g čerstvého krémového sýra nebo ricotty
1 vejce
sezamová semínka na posypání

Jak na to?

Máslo nakrájejte na kostičky a dejte na půl hodiny do mrazáku. V robotu několika pulsy smíchejte mouku, sůl a cukr. Pak přisypte kostky másla a přilijte čtvrt hrnku ledové vody. Prohněťte a pokud je těsto příliš suché, přilévejte po lžících vodu, ale ne víc než 180 ml.
Hotové těsto prohněťte a vypracujte z něj 6–8 bochánků. Každý vyválejte na placku o síle desetikoruny a nechte aspoň půl hodiny chladit. Mezitím připravte náplň a předehřejte troubu na 170 °C. V pánvi na másle opečte cibuli, přidejte špenát a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a stáhněte z ohně. Sýr rozmíchejte s vejcem a směs přidejte ke špenátu. Náplň rozdělte doprostřed koláčků, okraje přehněte přes náplň, posypte sezamem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut dozlatova.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Žloutkové věnečky
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Babiččina ořechová bábovka
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Pražské mini koláčky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky
Míša dortíky

Inspirujte se podobnými recepty