×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Plněné koláčky ze žitné mouky

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z...
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější...
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na...
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Plněné koláčky ze žitné mouky

Co budete potřebovat

220 g másla
350 g žitné mouky + na poprášení
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru
60–180 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
2 lžíce másla
1 malá cibule, najemno nakrájená
4 velké hrsti špenátových listů
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g čerstvého krémového sýra nebo ricotty
1 vejce
sezamová semínka na posypání

Jak na to?

Máslo nakrájejte na kostičky a dejte na půl hodiny do mrazáku. V robotu několika pulsy smíchejte mouku, sůl a cukr. Pak přisypte kostky másla a přilijte čtvrt hrnku ledové vody. Prohněťte a pokud je těsto příliš suché, přilévejte po lžících vodu, ale ne víc než 180 ml.
Hotové těsto prohněťte a vypracujte z něj 6–8 bochánků. Každý vyválejte na placku o síle desetikoruny a nechte aspoň půl hodiny chladit. Mezitím připravte náplň a předehřejte troubu na 170 °C. V pánvi na másle opečte cibuli, přidejte špenát a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a stáhněte z ohně. Sýr rozmíchejte s vejcem a směs přidejte ke špenátu. Náplň rozdělte doprostřed koláčků, okraje přehněte přes náplň, posypte sezamem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut dozlatova.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Plněné koláčky ze žitné mouky

Dezert Velmi snadné Magazín 9/2016 Počet porcí: na 8 koláčků
Průměrné hodnocení 5 (1)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

220 g másla
350 g žitné mouky + na poprášení
špetka soli
1 lžíce třtinového cukru
60–180 ml ledové vody
NA NÁPLŇ
2 lžíce másla
1 malá cibule, najemno nakrájená
4 velké hrsti špenátových listů
2 stroužky česneku, prolisované
sůl a čerstvě mletý pepř
100 g čerstvého krémového sýra nebo ricotty
1 vejce
sezamová semínka na posypání

Jak na to?

Máslo nakrájejte na kostičky a dejte na půl hodiny do mrazáku. V robotu několika pulsy smíchejte mouku, sůl a cukr. Pak přisypte kostky másla a přilijte čtvrt hrnku ledové vody. Prohněťte a pokud je těsto příliš suché, přilévejte po lžících vodu, ale ne víc než 180 ml.
Hotové těsto prohněťte a vypracujte z něj 6–8 bochánků. Každý vyválejte na placku o síle desetikoruny a nechte aspoň půl hodiny chladit. Mezitím připravte náplň a předehřejte troubu na 170 °C. V pánvi na másle opečte cibuli, přidejte špenát a prolisovaný česnek. Osolte a opepřete a stáhněte z ohně. Sýr rozmíchejte s vejcem a směs přidejte ke špenátu. Náplň rozdělte doprostřed koláčků, okraje přehněte přes náplň, posypte sezamem a přeneste na plech vyložený pečicím papírem. Pečte asi 30 minut dozlatova.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Čokoládová pěna z avokáda
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Nejčokoládovější cookies
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Čokoládová pěna
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech
Citronový koláč na plech

Inspirujte se podobnými recepty