
Hanácké prstky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení 10 porcí
- Máslo 170 g
- Cukr krupicový 180 g
- Voda 170 ml
- Mouka hladká 230 g
- Droždí čerstvé 15 g
- Mouka hrubá 200 g
- Sádlo 50 g
- Sůl
- Cukr vanilkový 1 ks
- Mouka polohrubá 150 g
- Vejce 2 ks
- Máslo 170 g
- Cukr krupicový 180 g
- Voda 170 ml
- Mouka hladká 230 g
- Droždí čerstvé 15 g
- Mouka hrubá 200 g
- Sádlo 50 g
- Sůl
- Cukr vanilkový 1 ks
- Mouka polohrubá 150 g
- Vejce 2 ks
Příprava
- 1V míse promíchejte vlažnou vodu, 80 g cukru, rozdrobené droždí a špetku hladké mouky. Odložte stranou a nechte vzejít kvásek.
- 2Do připraveného kvásku přisypte zbytek hladké mouky, hrubou mouku, změklé sádlo, 1 vejce, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout v chladničce 45 minut.
- 3Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozválejte do obdélníku a potřete 70 g změklého másla. Obdélník těsta přeložte napůl a pak ještě jednou na čtvrtiny. Naposledy stejným způsobem přeložte těsto a vznikne vám malý balíček. Vložte ho do lednice a nechte kynout 30 minut.
- 4Těsto znovu vyválejte a nakrájejte na 10 malých obdélníků. Každý nařízněte tak, aby vzniklo 5 prstků. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout.
- 5Mezitím si připravte drobenku. Do misky nasypte polohrubou mouku, zbylý cukr a vanilkový cukr. Promíchejte se změklým máslem.
- 6Prstky potřete rozšlehaným zbylým vejcem a posypte drobenkou.
- 7Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova a podávejte.
- 1V míse promíchejte vlažnou vodu, 80 g cukru, rozdrobené droždí a špetku hladké mouky. Odložte stranou a nechte vzejít kvásek.
- 2Do připraveného kvásku přisypte zbytek hladké mouky, hrubou mouku, změklé sádlo, 1 vejce, špetku soli a vypracujte hladké těsto. Nechte kynout v chladničce 45 minut.
- 3Těsto vyklopte na pomoučený vál, rozválejte do obdélníku a potřete 70 g změklého másla. Obdélník těsta přeložte napůl a pak ještě jednou na čtvrtiny. Naposledy stejným způsobem přeložte těsto a vznikne vám malý balíček. Vložte ho do lednice a nechte kynout 30 minut.
- 4Těsto znovu vyválejte a nakrájejte na 10 malých obdélníků. Každý nařízněte tak, aby vzniklo 5 prstků. Pokládejte je na plech vyložený pečicím papírem a nechte ještě 20 minut kynout.
- 5Mezitím si připravte drobenku. Do misky nasypte polohrubou mouku, zbylý cukr a vanilkový cukr. Promíchejte se změklým máslem.
- 6Prstky potřete rozšlehaným zbylým vejcem a posypte drobenkou.
- 7Pečte 20 minut v troubě předehřáté na 190 °C dozlatova a podávejte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.