×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pizza se sušenou šunkou a ančovičkami
nad 60 minut , Hlavní chod , Snadné , Italská , Chuťovky ,

Pizza se sušenou šunkou a ančovičkami

Co budu potřebovat

20 g čerstvého droždí
1 lžička cukru
600 g hladké mouky
1 lžička soli
3 lžíce olivového oleje
1 menší cuketa
1 plechovka loupaných rajčat
200 g sušené šunky Jamon Serrano AExc
2 mozzarelly
12 ančoviček
2 hrsti rukoly

Jak na to?

Do mísy rozdrobte droždí, přidejte cukr, zalijte 50 ml vlažné vody a  nechte na teplém místě vzejít kvásek. Do mísy s moukou přidejte sůl, olej a  kvásek, postupně přilévejte 200–250 ml teplé vody a  vypracujte vláčné těsto. Rozdělte je na čtyři části, vytvarujte je do bochánků, dejte na plech vyložený pečicím papírem, zakryjte fólií potřenou olejem a  nechte na teplém místě asi 30 minut vykynout.
Mezitím nakrájejte cuketu na kolečka a  opečte je z obou stran. Loupaná rajčata z plechovky rozmixujte.
Z těsta vyválejte tenké placky, potřete je rajčaty a  naskládejte na ně opečenou cuketu, šunku, ančovičky a  mozzarellu natrhanou na větší kusy. Pečte v troubě předehřáté na 220 °C asi 10–15 minut. Před podáváním posypte rukolou.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Hovězí burgery a  batátové hranolky

    Maso nad 60 minut
  • Wrapy s falafelem

    Vegetariánské nad 60 minut