Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyOlivový pecen s rozmarýnem
Albert logoAlbert logo
  • Olivový pecen s rozmarýnem

Olivový pecen s rozmarýnem

Olivový pecen s rozmarýnem
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Bez laktózy
Snídaně

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Sůl 1 člž
  • Droždí čerstvé 15 g
  • Mouka pšeničná celozrnná BIO 500 g
  • Voda 300 ml
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Olivy černé 100 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.
  • Sůl 1 člž
  • Droždí čerstvé 15 g
  • Mouka pšeničná celozrnná BIO 500 g
  • Voda 300 ml
  • Cukr krupicový 1 člž
  • Olej olivový 2 plž
  • Olivy černé 100 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 hrs.

Příprava

1
Droždí rozdrobte mezi prsty s moukou, solí a cukrem na směs připomínající drobenku. Přilijte 300 ml vlažné vody, olej a dobře promíchejte, aby se neudělaly hrudky.
2
Pokud nemáte pekárnu nebo kuchyňského robota, připravte se na náročnější ruční práci. Vařečkou nebo přímo rukama těsto alespoň pět minut důkladně prohněťte. Nakonec mísu přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo.
3
Po hodině těsto ještě jednou propracujte, abyste vymačkali vzduchové bubliny. Olivy osušte, nakrájejte a přidejte do těsta. Stejně tak nasekaný rozmarýn. Dobře zapracujte.
4
Těsto zformujte do bochánku a dejte na plech vyložený pečicím papírem na další kynutí, tentokrát stačí 30 minut. Během té doby dejte předehřát troubu na 220 °C.
5
Do vyhřáté trouby chrstněte hrst vody, aby se udělala pára. Ihned vložte chleba a pečte 10 minut. Potom plech vyjměte, troubu krátce vyvětrejte a stáhněte teplotu na 200 °C. Bochník mezitím potřete slanou vodou a vraťte k dopečení na 30 minut.
1
Droždí rozdrobte mezi prsty s moukou, solí a cukrem na směs připomínající drobenku. Přilijte 300 ml vlažné vody, olej a dobře promíchejte, aby se neudělaly hrudky.
2
Pokud nemáte pekárnu nebo kuchyňského robota, připravte se na náročnější ruční práci. Vařečkou nebo přímo rukama těsto alespoň pět minut důkladně prohněťte. Nakonec mísu přikryjte čistou utěrkou a dejte kynout na teplé místo.
3
Po hodině těsto ještě jednou propracujte, abyste vymačkali vzduchové bubliny. Olivy osušte, nakrájejte a přidejte do těsta. Stejně tak nasekaný rozmarýn. Dobře zapracujte.
4
Těsto zformujte do bochánku a dejte na plech vyložený pečicím papírem na další kynutí, tentokrát stačí 30 minut. Během té doby dejte předehřát troubu na 220 °C.
5
Do vyhřáté trouby chrstněte hrst vody, aby se udělala pára. Ihned vložte chleba a pečte 10 minut. Potom plech vyjměte, troubu krátce vyvětrejte a stáhněte teplotu na 200 °C. Bochník mezitím potřete slanou vodou a vraťte k dopečení na 30 minut.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 4 dny

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 11 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.