Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

SUROVINY NA ZÁKLAD:
700 g hladké mouky
8 g sušeného droždí
1 lžička mořské soli
270 ml teplé vody
6 lžic olivového oleje
100 ml pasírovaných rajčat
1 lžička sušeného oregana
SUROVINY NA PIZZU MEXICANU:
2 klobásy Langolt Albert
50 g vypeckovaných zelených oliv
6 nakládaných chilli papriček
1 žlutá chilli paprička
1 lžíce nakládané kukuřice
60 g balkánského sýru
1 hrst rukoly
2 snítky tymiánu
2 snítky rozmarýnu

Postup přípravy

1. Na těsto smíchejte mouku s droždím a solí. Ve směsi udělejte důlek. Přidejte vodu, 4 lžíce oleje a vypracujte hladké těsto. Na teplém místě nechte hodinu kynout.
2. Těsto rozdělte a rozválejte je na kulaté placky o průměru 25 cm nebo vytvarujte podle grilovacího tácku. Vložte přímo na rošt nebo do děrované grilovací pánve. Každou placku potřete protlakem, posypte oreganem a zakapejte olejem.
3. Na pizzu Mexicanu rozložte na základ nakrájené klobásy, olivy, chilli papričky a kukuřici. Pizzu dejte na rošt a grilujte 6 minut na přímém ohřevu, potom přidejte rozdrobený sýr a grilujte další 2 minuty. Posypte rukolou, tymiánem a rozmarýnem.

Jak na to?

Pomohl vám recept?
5hodnocení3

Další videorecepty