Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečený losos s omáčkou chimichurri
Albert logoAlbert logo
  • Pečený losos s omáčkou chimichurri
Pečený losos s omáčkou chimichurri

Pečený losos s omáčkou chimichurri

Velmi snadné
16-30 minut
4/5
Bezlepkové
Sváteční
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 20 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Oregano sušené 1 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Sůl
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Pepř
  • Rajče 4 ks
  • Olivy černé 150 g
  • Losos 800 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Citron BIO 1 ks
  • Tymián čerstvý 2 snít.
  • Máslo 20 g
  • Petržel hladkolistá 1 hrs.
  • Česnek 1 strouž.
  • Rozmarýn čerstvý 2 snít.
  • Oregano sušené 1 člž
  • Chilli mleté 1/2 člž
  • Paprika mletá uzená 1 člž
  • Sůl
  • Vinný červený ocet 3 plž
  • Pepř
  • Rajče 4 ks
  • Olivy černé 150 g
  • Losos 800 g
  • Salátová okurka 1 ks
  • Citron BIO 1 ks

Příprava

1
Hrst petrželky a 2 snítky rozmarýnu nasekejte najemno, oloupaný stroužek česneku prolisujte. V misce promíchejte se lžičkou uzené papriky, špetkou chilli, lžičkou oregana a 3 lžícemi octa. Osolte a opepřete dle chuti.
2
Omytá 4 rajčata nakrájejte na kousky a omytou okurku na kolečka. Vsypte do misky. Přidejte 150 g scezených černých oliv a vše promíchejte s omáčkou chimichurri.
3
V rozpálené pánvi na másle opečte 10 minut z obou stran 800 g filetů. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4
Pečeného lososa podávejte s omáčkou a ochucenou zeleninou. Ozdobte plátky omytého citronu, snítkou čerstvé petrželky a tymiánu. S tímto lososem si dopřejete večeři s úctou k moři.
1
Hrst petrželky a 2 snítky rozmarýnu nasekejte najemno, oloupaný stroužek česneku prolisujte. V misce promíchejte se lžičkou uzené papriky, špetkou chilli, lžičkou oregana a 3 lžícemi octa. Osolte a opepřete dle chuti.
2
Omytá 4 rajčata nakrájejte na kousky a omytou okurku na kolečka. Vsypte do misky. Přidejte 150 g scezených černých oliv a vše promíchejte s omáčkou chimichurri.
3
V rozpálené pánvi na másle opečte 10 minut z obou stran 800 g filetů. V případě potřeby přidejte další máslo. Poté osolte a opepřete.
4
Pečeného lososa podávejte s omáčkou a ochucenou zeleninou. Ozdobte plátky omytého citronu, snítkou čerstvé petrželky a tymiánu. S tímto lososem si dopřejete večeři s úctou k moři.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 15.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 3 dny

Od 09.05.2024 do 21.05.2024

Platný ještě 10 dní

Od 15.05.2024 do 28.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.