×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pivní hamburger
45 minut , Snadné , Grilování ,

Pivní hamburger

Co budu potřebovat

500 g hovězího masa, mletého
2 stroužky česneku, nadrcené
2 lžíce worchesterské omáčky
80 ml oblíbeného piva
sůl a pepř
3 lžíce olivového oleje
4 plátky slaniny
½ cibule, nakrájené na tenká kolečka
4 vejce
hrst rukolových lístků
8 plátků červené řepy, upečené v alobalu v troubě
4 plátky sýru, nejlépe čedaru
1 rajče, nakrájené
4 hamburgerové bulky, rozpůlené
rajčatová omáčka
majonéza

Jak na to?

Maso dobře promíchejte s česnekem, worchesterem a pivem. Rozdělte ho na 4 díly a vytvarujte burgery.
Na středním plameni rozehřejte v grilovací pánvi 1 lžíci oleje a opečte burgery z obou stran. Zatímco se pečou, v jiné pánvi rozpalte další lžíci oleje a opečte na něm dozlatova cibuli a slaninu. Přesuňte na kuchyňskou utěrku a nechte odkapat přebytečný tuk. Pánev vytřete, dejte do ní poslední lžíci oleje, rozklepněte vejce a upečte volská oka.
Na každou rozpůlenou housku položte pár rukolových lístků, 2 plátky červené řepy, burger, sýr, slaninu, cibulku, rajče. Navrch položte volské oko. Pokapejte rajčatovou omáčkou, případně majonézou a přiklopte vrškem housky.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Bavorský čočkový eintopf

    Z jednoho hrnce nad 60 minut
  • Boršč

    Polévky nad 60 minut
  • Brokolicové nugetky s čedarem

    Vegetariánské 60 minut