×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pivní chlebíček s pepřem a parmazánem

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk...
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Pivní chlebíček s pepřem a parmazánem

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce kypřicího prášku
lžičky soli
400 ml piva
80 g másla, rozpuštěného + na formu
kůra z 1 citronu
150 g strouhaného parmazánu
+ 50 g na posypání
2 lžíce čerstvě drceného černého pepře

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C, kouskem másla vymažte chlebíčkovou formu.
Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl, promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte pivo, polovinu másla, přidejte citronovou kůru, parmazán a pepř. Vypracujte hladké těsto.
Těsto dejte do formy, potřete ho zbylým máslem, navrch posypte parmazánem.
Po 30 minutách zkontrolujte špejlí, jestliže se na ni těsto lepí, pečte dalších 30–40 minut, kdy by měla být špejle čistá.
Upečený chlebíček vyjměte z formy a nechte vychladnout. Pak ho krájejte na plátky. Dobrý je i namazaný máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pivní chlebíček s pepřem a parmazánem

Snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce kypřicího prášku
lžičky soli
400 ml piva
80 g másla, rozpuštěného + na formu
kůra z 1 citronu
150 g strouhaného parmazánu
+ 50 g na posypání
2 lžíce čerstvě drceného černého pepře

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C, kouskem másla vymažte chlebíčkovou formu.
Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl, promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte pivo, polovinu másla, přidejte citronovou kůru, parmazán a pepř. Vypracujte hladké těsto.
Těsto dejte do formy, potřete ho zbylým máslem, navrch posypte parmazánem.
Po 30 minutách zkontrolujte špejlí, jestliže se na ni těsto lepí, pečte dalších 30–40 minut, kdy by měla být špejle čistá.
Upečený chlebíček vyjměte z formy a nechte vychladnout. Pak ho krájejte na plátky. Dobrý je i namazaný máslem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Pečený hovězí krk s noky
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Kuřecí prsa po staročesku s...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Staročeská vepřová pečeně na...
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou
Kachna s datlovou nádivkou

Inspirujte se podobnými recepty