×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pivní chlebíček s pepřem a parmazánem

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné...
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Pivní chlebíček s pepřem a parmazánem

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce kypřicího prášku
lžičky soli
400 ml piva
80 g másla, rozpuštěného + na formu
kůra z 1 citronu
150 g strouhaného parmazánu
+ 50 g na posypání
2 lžíce čerstvě drceného černého pepře

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C, kouskem másla vymažte chlebíčkovou formu.
Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl, promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte pivo, polovinu másla, přidejte citronovou kůru, parmazán a pepř. Vypracujte hladké těsto.
Těsto dejte do formy, potřete ho zbylým máslem, navrch posypte parmazánem.
Po 30 minutách zkontrolujte špejlí, jestliže se na ni těsto lepí, pečte dalších 30–40 minut, kdy by měla být špejle čistá.
Upečený chlebíček vyjměte z formy a nechte vychladnout. Pak ho krájejte na plátky. Dobrý je i namazaný máslem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pivní chlebíček s pepřem a parmazánem

Snadné Česká Magazín 11/2014
Průměrné hodnocení 4 (2)

Co budete potřebovat

500 g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce kypřicího prášku
lžičky soli
400 ml piva
80 g másla, rozpuštěného + na formu
kůra z 1 citronu
150 g strouhaného parmazánu
+ 50 g na posypání
2 lžíce čerstvě drceného černého pepře

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C, kouskem másla vymažte chlebíčkovou formu.
Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl, promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte pivo, polovinu másla, přidejte citronovou kůru, parmazán a pepř. Vypracujte hladké těsto.
Těsto dejte do formy, potřete ho zbylým máslem, navrch posypte parmazánem.
Po 30 minutách zkontrolujte špejlí, jestliže se na ni těsto lepí, pečte dalších 30–40 minut, kdy by měla být špejle čistá.
Upečený chlebíček vyjměte z formy a nechte vychladnout. Pak ho krájejte na plátky. Dobrý je i namazaný máslem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Andělský dort
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Skořicové tousty
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky
Banánové ovesné sušenky

Inspirujte se podobnými recepty