×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Pivní chlebíček s pepřem a parmazánem
nad 60 minut , Snadné , Česká ,

Pivní chlebíček s pepřem a parmazánem

Co budu potřebovat

500 g hladké mouky
2 lžíce krupicového cukru
1 lžíce kypřicího prášku
lžičky soli
400 ml piva
80 g másla, rozpuštěného + na formu
kůra z 1 citronu
150 g strouhaného parmazánu
+ 50 g na posypání
2 lžíce čerstvě drceného černého pepře

Jak na to?

Předehřejte troubu na 180 °C, kouskem másla vymažte chlebíčkovou formu.
Do mísy dejte mouku, cukr, kypřicí prášek a sůl, promíchejte. Uprostřed vytvořte důlek, přilijte pivo, polovinu másla, přidejte citronovou kůru, parmazán a pepř. Vypracujte hladké těsto.
Těsto dejte do formy, potřete ho zbylým máslem, navrch posypte parmazánem.
Po 30 minutách zkontrolujte špejlí, jestliže se na ni těsto lepí, pečte dalších 30–40 minut, kdy by měla být špejle čistá.
Upečený chlebíček vyjměte z formy a nechte vychladnout. Pak ho krájejte na plátky. Dobrý je i namazaný máslem.

Chutnalo Vám?

Každý týden ve čtvrtek připravujeme newsletter s novými recepty. Nechte se inspirovat Albertem a přihlašte se k pravidelnému odběru newsletteru s recepty.

Další recepty a články

  • Tábornické sladké brambory na ohni

    Hlavní chod 60 minut
  • Táborácké fazole

    Hlavní chod 30 minut
  • Grilovaný hermelín se slaninou

    Chuťovky 30 minut