×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Piškotový dort s ovocnou pěnou

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové...
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v...
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Piškotový dort s ovocnou pěnou

Co budete potřebovat

100 g másla, změklého
240 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
půl sáčku prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce + 3 bílky
500 g směsi malin, borůvek a jahod
2 lžíce moučkového cukru + k pocukrování
3–5 plátků želatiny
300 ml 40% smetany

Jak na to?

1. Máslo a 100 g cukru vyšlehejte doběla, přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a dvě vajíčka. Promíchejte a směs nalijte do dortové formy o průměru 24 cm s odnímatelným dnem (vymazané máslem a vysypané hrubou moukou). Pečte 30 minut při 180 °C. Zchladlý korpus podélně rozřízněte.
2. Ovoce a moučkový cukr dejte do kastrolu, přiveďte k varu a 5 minut vařte, rozmixuje, propasírujte na 250 ml pyré. Želatinu namočte ve vodě a po pár minutách ji vmíchejte do horkého pyré. Nechte vychladnout. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte k nim zbylý krupicový cukr a pak je spolu s ušlehanou smetanou vmíchejte do pyré. Vršek korpusu dejte řezem nahoru na dno dortové formy, na něj dejte ovocnou pěnu, přiklopte spodním dílem řezem na pyré a dejte na 40 minut do mrazáku. Podávejte pocukrované.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Piškotový dort s ovocnou pěnou

Snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Jahodník měsíční Magazín 8/2010
Průměrné hodnocení 4 (5)

Co budete potřebovat

100 g másla, změklého
240 g krupicového cukru
100 g hladké mouky
půl sáčku prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
2 vejce + 3 bílky
500 g směsi malin, borůvek a jahod
2 lžíce moučkového cukru + k pocukrování
3–5 plátků želatiny
300 ml 40% smetany

Jak na to?

1. Máslo a 100 g cukru vyšlehejte doběla, přidejte mouku, prášek do pečiva, vanilkový extrakt a dvě vajíčka. Promíchejte a směs nalijte do dortové formy o průměru 24 cm s odnímatelným dnem (vymazané máslem a vysypané hrubou moukou). Pečte 30 minut při 180 °C. Zchladlý korpus podélně rozřízněte.
2. Ovoce a moučkový cukr dejte do kastrolu, přiveďte k varu a 5 minut vařte, rozmixuje, propasírujte na 250 ml pyré. Želatinu namočte ve vodě a po pár minutách ji vmíchejte do horkého pyré. Nechte vychladnout. Bílky ušlehejte dotuha, přidejte k nim zbylý krupicový cukr a pak je spolu s ušlehanou smetanou vmíchejte do pyré. Vršek korpusu dejte řezem nahoru na dno dortové formy, na něj dejte ovocnou pěnu, přiklopte spodním dílem řezem na pyré a dejte na 40 minut do mrazáku. Podávejte pocukrované.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Jahodové mojito
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Tvarohové jahodové knedlíky
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Ovocný salát v kornoutu
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...
Bavorské vdolečky s tvarohem a...

Inspirujte se podobnými recepty