Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
2. Hermelíny nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji. Podávejte ihned se švestkovým čatní.
Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz
Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem
Co budete potřebovat
Jak na to?
1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
2. Hermelíny nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji. Podávejte ihned se švestkovým čatní.
Mohlo by Vám také chutnat
- Náročnost
- Velmi snadné
- Snadné
- Náročné
- Specialní strava
- Bezlepkové
- Bez laktózy
- Vegetariánské
- Veganské
- Bio