×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se...
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené...
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Co budete potřebovat

Na čatní:
900 g švestek
2–3 šalotky, nakrájené najemno
5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
220 ml čerstvé pomerančové šťávy
100 ml suchého červeného vína
140 g rozinek
1 kousek celé skořice
50–70 g hnědého třtinového cukru
půl lžíce mletého chilli
1 snítka tymiánu
Na sýr:
4 hermelíny
60 g strouhanky
125 g sezamových semínek
1–2 vejce, prošlehaná
slunečnicový olej na smažení

Jak na to?

1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
2. Hermelíny nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji. Podávejte ihned se švestkovým čatní.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem

Snadné Česká Chuťovky Smažení Magazín 9/2010
Průměrné hodnocení 4 (12)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

Na čatní:
900 g švestek
2–3 šalotky, nakrájené najemno
5 cm čerstvého zázvoru, nastrouhaného
220 ml čerstvé pomerančové šťávy
100 ml suchého červeného vína
140 g rozinek
1 kousek celé skořice
50–70 g hnědého třtinového cukru
půl lžíce mletého chilli
1 snítka tymiánu
Na sýr:
4 hermelíny
60 g strouhanky
125 g sezamových semínek
1–2 vejce, prošlehaná
slunečnicový olej na smažení

Jak na to?

1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
2. Hermelíny nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji. Podávejte ihned se švestkovým čatní.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Nudlové placky
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Pečený bůček
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Kapustičky se slaninou
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy
Carpaccio z červené řepy

Inspirujte se podobnými recepty