Pikantní švestkové čatní se smaženým hermelínem
Ingredience
Na čatní: | |
---|---|
900 g | švestek |
2–3 | šalotky, nakrájené najemno |
5 cm | čerstvého zázvoru, nastrouhaného |
220 ml | čerstvé pomerančové šťávy |
100 ml | suchého červeného vína |
140 g | rozinek |
1 | kousek celé skořice |
50–70 g | hnědého třtinového cukru |
půl lžíce mletého chilli | |
1 | snítka tymiánu |
Na sýr: | |
4 | hermelíny |
60 g | strouhanky |
125 g | sezamových semínek |
1–2 | vejce, prošlehaná |
slunečnicový olej na smažení |
Postup přípravy
1. Všechny přísady na čatní vložte do mělkého, spíš širšího kastrolu. Přiveďte k varu a na mírném ohni vařte čtyřicet až pětačtyřicet minut, až švestky změknou. Nejprve míchejte jen občas, ke konci častěji. Čatní je hotové ve chvíli, kdy mírně zhoustne, ale přitom je stále tekuté. Servírujte ihned nebo přelijte do teplých sterilizovaných sklenic a uzavřete. V ledničce vydrží dva až tři měsíce.
2. Hermelíny nakrájejte na čtyři trojúhelníčky. Strouhanku smíchejte se sezamem a začněte obalovat. Každý dílek sýru nejprve namočte do vejce a pak do strouhanky a postup ještě jednou zopakujte. Pak sýry osmažte v rozpáleném oleji. Podávejte ihned se švestkovým čatní.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY