Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptySmažená pošírovaná vejce se salátem
Albert logoAlbert logo
  • Smažená pošírovaná vejce se salátem

Smažená pošírovaná vejce se salátem

Smažená pošírovaná vejce se salátem
Snadné
31-45 minut
3/5
Svačina

Ingredience

Složení
4 porce
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Mouka hladká
  • Vejce 10 ks
  • Strouhanka 200 g
  • Olej slunečnicový
  • Mix listových salátů
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Med 1/2 plž
  • Citronová šťáva 3 člž
  • Olej olivový 60 ml
  • Sůl
  • Pepř
  • Vinný bílý ocet 1 plž
  • Mouka hladká
  • Vejce 10 ks
  • Strouhanka 200 g
  • Olej slunečnicový
  • Mix listových salátů
  • Hořčice dijonská 2 člž
  • Med 1/2 plž
  • Citronová šťáva 3 člž
  • Olej olivový 60 ml
  • Sůl
  • Pepř

Příprava

1
V hlubším hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní vinný ocet a stáhněte plamen, aby se na hladině objevila jen sem tam bublina. Vařečkou vytvořte vír a nechte do něj z naběračky vklouznout rozklepnuté vejce. Vařte 2 minuty, potom vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte ho do misky s ledovou vodou. Slijte a odložte na papírovou utěrku. Stejným způsobem připravte i zbývající vejce. Pošírovaná vejce poprašte moukou, ponořte do prošlehaných osolených vajíček a obalte ve strouhance. Smažte jen minutu – aby žloutek zůstal tekutý – ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje. Vyjměte a odložte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
2
Salát omyjte a osušte. V misce dobře prošlehejte všechny ingredience. Zálivku promíchejte se salátem. Rozdělte salát na talíře a navrh položte smažená vejce.
3
Jako přílohu podávejte bílé pečivo.
1
V hlubším hrnci přiveďte vodu k varu. Přidejte do ní vinný ocet a stáhněte plamen, aby se na hladině objevila jen sem tam bublina. Vařečkou vytvořte vír a nechte do něj z naběračky vklouznout rozklepnuté vejce. Vařte 2 minuty, potom vejce vyjměte děrovanou naběračkou a vložte ho do misky s ledovou vodou. Slijte a odložte na papírovou utěrku. Stejným způsobem připravte i zbývající vejce. Pošírovaná vejce poprašte moukou, ponořte do prošlehaných osolených vajíček a obalte ve strouhance. Smažte jen minutu – aby žloutek zůstal tekutý – ve vysoké vrstvě rozpáleného oleje. Vyjměte a odložte na papírovou utěrku odsát přebytečný tuk.
2
Salát omyjte a osušte. V misce dobře prošlehejte všechny ingredience. Zálivku promíchejte se salátem. Rozdělte salát na talíře a navrh položte smažená vejce.
3
Jako přílohu podávejte bílé pečivo.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 10.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 2 dny

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.