×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pikantní losos s bulgurem a zeleninou

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...

Pikantní losos s bulgurem a zeleninou

Co budete potřebovat

1 chilli paprička
2 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce javorového sirupu
600 g lososa s kůží v celku
sůl
200 g bulguru
2 fenykly
2 hlávky pak choi
olivový olej
čerstvý koriandr

Jak na to?

Chilli papričku zbavte semínek a nasekejte ji najemno, zázvor očistěte a nastrouhejte. Vše promíchejte se sójovou omáčkou, olejem a javorovým sirupem. Lososa otřete papírovou utěrkou, osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete omáčkou. Pečte 10–15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Fenykl pokrájejte na plátky, pak choi rozkrojte podélně na čtvrtiny. Fenykl krátce opečte na pánvi na troše oleje, aby lehce chytil barvu, pak choi postačí velmi krátká tepelná úprava. Zeleninu promíchejte s bulgurem a podávejte s lososem a nasekaným koriandrem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní losos s bulgurem a zeleninou

Hlavní chod Velmi snadné Ryby Bez laktózy Magazín 3/2017 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 chilli paprička
2 cm čerstvého zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
2 lžíce slunečnicového oleje
1 lžíce javorového sirupu
600 g lososa s kůží v celku
sůl
200 g bulguru
2 fenykly
2 hlávky pak choi
olivový olej
čerstvý koriandr

Jak na to?

Chilli papričku zbavte semínek a nasekejte ji najemno, zázvor očistěte a nastrouhejte. Vše promíchejte se sójovou omáčkou, olejem a javorovým sirupem. Lososa otřete papírovou utěrkou, osolte, dejte na plech vyložený pečicím papírem a potřete omáčkou. Pečte 10–15 minut v troubě vyhřáté na 180 °C.
Bulgur uvařte podle návodu na obalu. Fenykl pokrájejte na plátky, pak choi rozkrojte podélně na čtvrtiny. Fenykl krátce opečte na pánvi na troše oleje, aby lehce chytil barvu, pak choi postačí velmi krátká tepelná úprava. Zeleninu promíchejte s bulgurem a podávejte s lososem a nasekaným koriandrem.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Rybí karbanátky s kaší
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...
Treska v papilotě s jarní...

Inspirujte se podobnými recepty