×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pikantní kuřecí játra

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Pikantní kuřecí játra

Co budete potřebovat

250 g rýže
sůl
3 hřebíčky
slunečnicový olej na smažení
1 cibule, nakrájená na měsíčky
1 stroužek česneku
400–500g balení chlazených kuřecích jater
1 lžička sušeného tymiánu
půl lžičky grilovacího koření AQ
půl lžičky pálivé papriky
4 lžíce kečupu jemného AQ
4 lžíce kečupu ostrého AQ
2 hrsti čerstvé petrželky, nasekané najemno
petrželka na ozdobu
1 lžíce másla

Jak na to?

Rýži propláchněte pod tekoucí vodou a pak ji dejte vařit do osolené vody. Přihoďte tři hřebíčky. Slunečnicový olej rozpalte v pánvičce s vyšším dnem, vsypte cibuli a čtyři minuty opékejte, přidejte česnek a po minutě i dobře očištěná játra, nakrájená na kousky velikosti sousta. Patnáct minut opékejte. Osolte, přidejte tymián, grilovací koření i pálivou papriku, promíchejte a na závěr přidejte i oba kečupy. Nechte prohřát, vmíchejte petrželku a podávejte s rýží, ze které jste odstranili hřebíčky a naopak do ní přidali lžíci másla.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pikantní kuřecí játra

Hlavní chod Snadné Česká Játra , Tymián , Petržel kadeřavá Magazín 5/2010
Průměrné hodnocení 4 (30)

Co budete potřebovat

250 g rýže
sůl
3 hřebíčky
slunečnicový olej na smažení
1 cibule, nakrájená na měsíčky
1 stroužek česneku
400–500g balení chlazených kuřecích jater
1 lžička sušeného tymiánu
půl lžičky grilovacího koření AQ
půl lžičky pálivé papriky
4 lžíce kečupu jemného AQ
4 lžíce kečupu ostrého AQ
2 hrsti čerstvé petrželky, nasekané najemno
petrželka na ozdobu
1 lžíce másla

Jak na to?

Rýži propláchněte pod tekoucí vodou a pak ji dejte vařit do osolené vody. Přihoďte tři hřebíčky. Slunečnicový olej rozpalte v pánvičce s vyšším dnem, vsypte cibuli a čtyři minuty opékejte, přidejte česnek a po minutě i dobře očištěná játra, nakrájená na kousky velikosti sousta. Patnáct minut opékejte. Osolte, přidejte tymián, grilovací koření i pálivou papriku, promíchejte a na závěr přidejte i oba kečupy. Nechte prohřát, vmíchejte petrželku a podávejte s rýží, ze které jste odstranili hřebíčky a naopak do ní přidali lžíci másla.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Čočkové ragú
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou

Inspirujte se podobnými recepty