Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVepřová panenka s pečeným pórkem
Albert logoAlbert logo
  • Vepřová panenka s pečeným pórkem

Vepřová panenka s pečeným pórkem

Pórek v roli přílohy je nepřekonatelný a v této úpravě si jej zajisté zamilujete. Nechte tento lehký, ale zároveň vydatný pokrm okouzlit své chutě.
Vepřová panenka s pečeným pórkem
Snadné
16-30 minut
4/5
Hlavní chod

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Olej olivový 130 ml
  • Pepř
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Pórek 600 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Bulgur 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.
  • Vepřová panenská svíčková 800 g
  • Sůl
  • Olej olivový 130 ml
  • Pepř
  • Vlašské ořechy 100 g
  • Pórek 600 g
  • Rozmarýn čerstvý 1 snít.
  • Hořčice dijonská 1 plž
  • Hořčice plnotučná 1 plž
  • Česnek 1 strouž.
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 100 ml
  • Bulgur 100 g
  • Petrželka čerstvá 1 hrs.

Příprava

1
Nejdříve si nachystejte maso: 800 g omyté a osušené vepřové panenky potřete ze všech stran 30 ml oleje, osolte a opepřete. Na rozpálené pánvi opečte ze všech stran dozlatova a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
2
Na rozpálené pánvi opečte za stálého míchání 100 g vlašských ořechů. Nechte vychladnout a nahrubo pokrájejte. Dejte do misky, zakápněte 10 ml oleje a osolte.
3
Pórky zbavte kořínků a vrchních oschlých listů, pokrájejte je na 3cm kousky a důkladně promyjte pod tekoucí studenou vodou. Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml oleje a pórek 3 minuty opékejte, osolte jej a opepřete. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, nahrubo pokrájený rozmarýn a 1 minutu restujte. Přidejte po lžíci obou druhů hořčice a 100 ml 31% smetany a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte ořechy a vše spojte.
4
Připravte 100 g bulguru podle návodu na obalu a vmíchejte nadrobno pokrájenou petrželku. Servírujte jej se smetanovým pórkem a na špalíčky pokrájenou vepřovou panenkou. Ihned podávejte.
1
Nejdříve si nachystejte maso: 800 g omyté a osušené vepřové panenky potřete ze všech stran 30 ml oleje, osolte a opepřete. Na rozpálené pánvi opečte ze všech stran dozlatova a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
2
Na rozpálené pánvi opečte za stálého míchání 100 g vlašských ořechů. Nechte vychladnout a nahrubo pokrájejte. Dejte do misky, zakápněte 10 ml oleje a osolte.
3
Pórky zbavte kořínků a vrchních oschlých listů, pokrájejte je na 3cm kousky a důkladně promyjte pod tekoucí studenou vodou. Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml oleje a pórek 3 minuty opékejte, osolte jej a opepřete. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, nahrubo pokrájený rozmarýn a 1 minutu restujte. Přidejte po lžíci obou druhů hořčice a 100 ml 31% smetany a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte ořechy a vše spojte.
4
Připravte 100 g bulguru podle návodu na obalu a vmíchejte nadrobno pokrájenou petrželku. Servírujte jej se smetanovým pórkem a na špalíčky pokrájenou vepřovou panenkou. Ihned podávejte.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě -0 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě -0 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě -0 dní

Od 25.09.2024 do 01.10.2024

Platný ještě 7 dní

Od 02.10.2024 do 08.10.2024

Platný ještě -0 dní

Od 04.09.2024 do 01.10.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.