1
Nejdříve si nachystejte maso: 800 g omyté a osušené vepřové panenky potřete ze všech stran 30 ml oleje, osolte a opepřete. Na rozpálené pánvi opečte ze všech stran dozlatova a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
2
Na rozpálené pánvi opečte za stálého míchání 100 g vlašských ořechů. Nechte vychladnout a nahrubo pokrájejte. Dejte do misky, zakápněte 10 ml oleje a osolte.
3
Pórky zbavte kořínků a vrchních oschlých listů, pokrájejte je na 3cm kousky a důkladně promyjte pod tekoucí studenou vodou. Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml oleje a pórek 3 minuty opékejte, osolte jej a opepřete. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, nahrubo pokrájený rozmarýn a 1 minutu restujte. Přidejte po lžíci obou druhů hořčice a 100 ml 31% smetany a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte ořechy a vše spojte.
4
Připravte 100 g bulguru podle návodu na obalu a vmíchejte nadrobno pokrájenou petrželku. Servírujte jej se smetanovým pórkem a na špalíčky pokrájenou vepřovou panenkou. Ihned podávejte.
1
Nejdříve si nachystejte maso: 800 g omyté a osušené vepřové panenky potřete ze všech stran 30 ml oleje, osolte a opepřete. Na rozpálené pánvi opečte ze všech stran dozlatova a vložte do trouby vyhřáté na 180 °C na 15 minut.
2
Na rozpálené pánvi opečte za stálého míchání 100 g vlašských ořechů. Nechte vychladnout a nahrubo pokrájejte. Dejte do misky, zakápněte 10 ml oleje a osolte.
3
Pórky zbavte kořínků a vrchních oschlých listů, pokrájejte je na 3cm kousky a důkladně promyjte pod tekoucí studenou vodou. Ve velké pánvi rozehřejte 30 ml oleje a pórek 3 minuty opékejte, osolte jej a opepřete. Přidejte prolisovaný stroužek česneku, nahrubo pokrájený rozmarýn a 1 minutu restujte. Přidejte po lžíci obou druhů hořčice a 100 ml 31% smetany a promíchejte. Dochuťte solí a pepřem, přidejte ořechy a vše spojte.
4
Připravte 100 g bulguru podle návodu na obalu a vmíchejte nadrobno pokrájenou petrželku. Servírujte jej se smetanovým pórkem a na špalíčky pokrájenou vepřovou panenkou. Ihned podávejte.