Perníkové hvězdy s fondánem
Ingredience
SUROVINY VČETNĚ PŘÍPRAVY TĚSTA: | |
---|---|
410 g | hladké mouky |
170 g | cukru moučky |
75 g | másla |
3 | vejce |
50 g | medu |
2 | lžíce holandského kakaa |
1 | lžička jedlé sody |
2 | lžičky perníkového koření |
150 g | bílého fondánu |
1 | hrst cukrového zlatostříbrného zdobení |
SUROVINY S HOTOVÝM TĚSTEM ALBERT: | |
50 g | hladké mouky |
1 | medové perníkové těsto Albert |
50 g | medu |
30 g | cukru moučky |
150 g | bílého fondánu |
1 | hrst cukrového zlatostříbrného zdobení |
Postup přípravy
1. Do mísy vsypte 400 g mouky, 140 g cukru, na kostky nakrájené máslo pokojové teploty, 2 vejce, 30 g tekutého medu, kakao, sodu a koření. Uhněťte hladké a lesklé těsto. Těsto zabalte do potravinářské fólie a dejte do lednice odpočinout nejméně na 4 hodiny nebo použijte hotové perníkové těsto Albert.
2. Na pomoučeném vále vyválejte perníkové těsto na 4 mm silnou placku. Vykrajovátkem vykrojte hvězdy o velikosti 6 cm.
3. Hvězdy opatrně přendejte na plech opatřený pečicím papírem.
4. Perníčky pečte v troubě předehřáté na 180 °C 9 minut.
5. Vyndejte upečené cukroví a nechte ho zcela vychladnout na mřížce.
6. Všechny hvězdy potřete tenkou vrstvou medu.
7. Kuchyňskou linku posypte moučkovým cukrem a na něm vyválejte fondán na tloušťku 1 mm. Postupně z něj vykrojte stejným vykrajovátkem hvězdy a opatrně je přilepte na perníčky.
8. Pravou část hvězd lehce potřete zbytkem medu a nasypte na ně cukrové zdobení. Nechte zaschnout a pak uložte do krabice.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY