
Banánový koláč s karamelem

Snadné
31-45 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 10 g
- Mouka hladká 10 g
- Listové těsto 350 g
- Kardamom mletý 1/4 člž
- Banán 5 ks
- Vejce 1 ks
- Salko karamelové 125 g
- Máslo 10 g
- Mouka hladká 10 g
- Listové těsto 350 g
- Kardamom mletý 1/4 člž
- Banán 5 ks
- Vejce 1 ks
- Salko karamelové 125 g
Příprava
- 1Těsto vyválejte na pomoučněném vále na tenký plát. Vyložte jím nízkou kulatou formu o průměru 23 cm. Pevně přitlačte do okrajů. Přebývající těsto odkrojte kolem vnější strany formy.
- 2V pánvi rozpusťte máslo s kardamomem. Oloupané, podélně rozkrojené banány opékejte na směsi 2 minuty řeznou stranou dolů, otočte a ještě 1 minutu opékejte. Odstavte z ohně.
- 3Na připravené listové těsto vlijte salko. Následně do koláče opatrně vyskládejte banány. Přelijte výpekem z pánve.
- 4Na závěr okraje těsta pomažte rozmíchaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 25 minut.
- 1Těsto vyválejte na pomoučněném vále na tenký plát. Vyložte jím nízkou kulatou formu o průměru 23 cm. Pevně přitlačte do okrajů. Přebývající těsto odkrojte kolem vnější strany formy.
- 2V pánvi rozpusťte máslo s kardamomem. Oloupané, podélně rozkrojené banány opékejte na směsi 2 minuty řeznou stranou dolů, otočte a ještě 1 minutu opékejte. Odstavte z ohně.
- 3Na připravené listové těsto vlijte salko. Následně do koláče opatrně vyskládejte banány. Přelijte výpekem z pánve.
- 4Na závěr okraje těsta pomažte rozmíchaným vejcem. Pečte v troubě předehřáté na 200 °C 25 minut.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.