×

Pro lepší výkon používají tyto stránky cookies. Setrváním na těchto stránkách a kliknutím na tlačítko „Potvrdit“ vyjadřujete souhlas s jejich používáním. Více informací zdePOTVRDIT


Recept Perníková chaloupka

Další recepty a články

Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro...
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...

Perníková chaloupka

Co budete potřebovat

NA TĚSTO [Těsto]
650 g hladké mouky
10 g jedlé sody nebo prášku do pečiva
250 g moučkového cukru
100 g rozehřátého medu
2 lžíce kakaa
50 g másla pokojové teploty
4 vejce
2 lžíce perníkového koření (nebo v dávkách na špičku nože: mletý anýz, hřebíček, nové koření a skořice)
NA CUKROVOU POLEVU
1 bílek
200 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
NA OZDOBU
bonbóny, želé, lízátka apod.
ŠABLONY
2 díly střechy: 12×15 cm, 2 boční stěny:
11×8, 2 čelní stěny se štítem 11×8, ákladna průměr 20–25 cm.

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte do hladké tužší hmoty. Zabalte ji do potravinářské folie a nechte v lednici aspoň jednu noc.
Pak z těsta vyválejte na pomoučněném vále placku silnou 7 milimetrů a podle šablon (viz níže) vykrajujte díly chaloupky. Pak vykrájejte vykrajovátky stromečky. Ze zbytku těsta vyválejte placku, na které chaloupka se stromky stojí. Vykrájené tvary pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Můžete si případně vykrajovátky vytvořit různé panáčky, polepit jim tváře fotkami a ozdobit je cukrovou polevou.
Na cukrovou polevu smíchejte ingredience v míse a třete tak dlouho, až bude hladká a lesklá. Pokud nebude stačit, připravte si další čerstvou. Polevou slepujte díly chaloupky, přilepujte s ní ozdoby na střechu a ozdobte chaloupku.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Perníková chaloupka

Dezert Snadné Sladká jídla Ája slaví Vánoce Magazín 12/2016 Počet porcí: na 1 chaloupku
(0)

Co budete potřebovat

NA TĚSTO [Těsto]
650 g hladké mouky
10 g jedlé sody nebo prášku do pečiva
250 g moučkového cukru
100 g rozehřátého medu
2 lžíce kakaa
50 g másla pokojové teploty
4 vejce
2 lžíce perníkového koření (nebo v dávkách na špičku nože: mletý anýz, hřebíček, nové koření a skořice)
NA CUKROVOU POLEVU
1 bílek
200 g moučkového cukru
1 lžíce citronové šťávy
NA OZDOBU
bonbóny, želé, lízátka apod.
ŠABLONY
2 díly střechy: 12×15 cm, 2 boční stěny:
11×8, 2 čelní stěny se štítem 11×8, ákladna průměr 20–25 cm.

Jak na to?

Suroviny na těsto zpracujte do hladké tužší hmoty. Zabalte ji do potravinářské folie a nechte v lednici aspoň jednu noc.
Pak z těsta vyválejte na pomoučněném vále placku silnou 7 milimetrů a podle šablon (viz níže) vykrajujte díly chaloupky. Pak vykrájejte vykrajovátky stromečky. Ze zbytku těsta vyválejte placku, na které chaloupka se stromky stojí. Vykrájené tvary pečte 10–12 minut v troubě předehřáté na 180 °C.
Můžete si případně vykrajovátky vytvořit různé panáčky, polepit jim tváře fotkami a ozdobit je cukrovou polevou.
Na cukrovou polevu smíchejte ingredience v míse a třete tak dlouho, až bude hladká a lesklá. Pokud nebude stačit, připravte si další čerstvou. Polevou slepujte díly chaloupky, přilepujte s ní ozdoby na střechu a ozdobte chaloupku.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti
Vaječný koňak pro děti
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...
Kapr z kýty s bramborovými...

Inspirujte se podobnými recepty