×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený vývar

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s...
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka...
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými...
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Pečený vývar

Co budete potřebovat

11/2-2 kg hovězího masa předního s kostí
2 mrkve
1/4 středně velkého celeru
2 cibule
1 pórek
2 celerové řapíky
15 kuliček celého pepře
3–5 bobkových listů
svazek petrželky
sůl a mletý pepř
Na dokončení polévky:
1 lžíce másla
1 mrkev
1 jarní cibulka
Na svitek:
500 ml mléka
1–2 vejce
sůl
hrubá mouka
máslo

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte
do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
2. Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
3. Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený vývar

Polévka Snadné Česká Pečení Jak na vývary , Petržel kadeřavá Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (20)
Sbírejte body a nechejte vyrůst jaro u vás doma

Co budete potřebovat

11/2-2 kg hovězího masa předního s kostí
2 mrkve
1/4 středně velkého celeru
2 cibule
1 pórek
2 celerové řapíky
15 kuliček celého pepře
3–5 bobkových listů
svazek petrželky
sůl a mletý pepř
Na dokončení polévky:
1 lžíce másla
1 mrkev
1 jarní cibulka
Na svitek:
500 ml mléka
1–2 vejce
sůl
hrubá mouka
máslo

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte
do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
2. Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
3. Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.

Další recepty a články

Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Francouzské brambory
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Čočková polévka s bramborami
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Staročeská zelňačka s klobásou
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami
Salát s červenými bramborami

Inspirujte se podobnými recepty

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019

V Albertu se snažíme mít pro vás vždy něco navíc.
Vyberte si u nás jednu z jedenácti bylinek nebo rostlinek a vypěstujte si jaro u vás doma.
Zjistěte, jak pěstovat u sebe v bytě a nejlépe využít v kuchyni

Vytiskněte si herbář s originální ilustrací a využijte ho třeba
jako plakát do vaší kuchyně.

Získejte bylinku v naší sběratelské akci
Minizahrádka
s truhlíkem
sleva 45 %
15 bodů + 6490 bez bodů 11990

set samozavlažovacího truhlíku, substrátu a semínek dle výběru
pažitka / petržel / jahoda
rajče / máta / chili

Miniskleník
s ventilací
sleva 45 %
15 bodů + 11990 bez bodů 219

vytváří optimální prostředí pro vyseté a vzrůstající rostlinky.

NECHEJTE VYRŮST

JARO U VÁS DOMA

Sbírejte body v Albertu a vypěstujte si čerstvé bylinky.

Body můžete uplatnit až do 14. 5. 2019