×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečený vývar

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová...
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Pečený vývar

Co budete potřebovat

11/2-2 kg hovězího masa předního s kostí
2 mrkve
1/4 středně velkého celeru
2 cibule
1 pórek
2 celerové řapíky
15 kuliček celého pepře
3–5 bobkových listů
svazek petrželky
sůl a mletý pepř
Na dokončení polévky:
1 lžíce másla
1 mrkev
1 jarní cibulka
Na svitek:
500 ml mléka
1–2 vejce
sůl
hrubá mouka
máslo

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte
do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
2. Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
3. Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený vývar

Polévka Snadné Česká Pečení Jak na vývary Magazín 5/2012
Průměrné hodnocení 4 (16)

Co budete potřebovat

11/2-2 kg hovězího masa předního s kostí
2 mrkve
1/4 středně velkého celeru
2 cibule
1 pórek
2 celerové řapíky
15 kuliček celého pepře
3–5 bobkových listů
svazek petrželky
sůl a mletý pepř
Na dokončení polévky:
1 lžíce másla
1 mrkev
1 jarní cibulka
Na svitek:
500 ml mléka
1–2 vejce
sůl
hrubá mouka
máslo

Jak na to?

1. Troubu předehřejte na 180 °C. Omyté maso, naporcované na asi čtyři kusy, i zeleninu dejte
do pekáče, přidejte koření a pečte ve vyhřáté troubě asi tři čtvrtě hodiny. Během pečení několikrát promíchejte. Pak zalijte studenou vodou, přidejte petrželku, lžičku soli a přiveďte pomalu k varu. Ztlumte oheň a bez poklice nechte 4–5 hodin vařit – pěnu sbírejte. Vývar můžete vrátit do trouby a péct asi při 120 °C, klidně i přes noc. Hotový vývar sceďte – je krásně tmavý. Maso nakrájejte na kousky a vraťte do polévky. Rozvařenou zeleninu vyhoďte.
2. Na lžíci másla 5 minut dokřupava opékejte mrkev a pak ji dejte do polévky. Promíchejte a ozdobte nasekanou cibulkou.
3. Udělejte svitek. Do mléka rozšlehejte vejce, přidejte sůl a tolik mouky, abyste získali těsto husté asi jako na palačinky, spíš o trochu víc. Nalijte ho na plech vymazaný máslem a dejte péct. Jakmile začne svitek růžovět, je hotový. Nakrájejte ho na kostičky a nabídněte k horké polévce.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Hovězí guláš na pivě
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Mexická rajčatová polévka
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Hovězí vývar s játrovými...
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka
Vietnamská polévka

Inspirujte se podobnými recepty