×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený hovězí krk s noky

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové...
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Pečený hovězí krk s noky

Co budete potřebovat

800 g hovězího krku
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule, nakrájená na kolečka
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
8 větviček tymiánu
1 větvička rozmarýnu
1 lžíce švestkových povidel
100 ml červeného vína
Na noky
1 kg mořské soli
800 g brambor
2 vejce
350 g hladké mouky
olivový olej

Jak na to?

Hovězí krk očistěte, osolte a opepřete. Zapněte troubu a teplotu nastavte na 150° C. V kastrolu rozpalte olej a maso nechte zatáhnout. Poté ho vyjměte. Na výpeku opečte cibuli s česnekem, přidejte zeleninu, bylinky, povidla a víno. Maso vraťte do hrnce, podlijte 200 ml vody a zakryté pečte 3 a půl hodiny, občas podlévejte.

Mezitím, než se maso upeče, nasypte do dalšího pekáče sůl, poklaďte na ni omyté brambory ve slupce a pečte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte, přidejte vejce a vsypte mouku. Důkladně spojte v hladké těsto. Tvarujte noky a vařte v osolené vodě. Po scezení pokapejte olivovým olejem. Upečené maso vyjměte z kastrolu a společně se šťávou podávejte s noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený hovězí krk s noky

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bez laktózy Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (4)

Inspirujte se zdravými recepty

Co budete potřebovat

800 g hovězího krku
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule, nakrájená na kolečka
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
8 větviček tymiánu
1 větvička rozmarýnu
1 lžíce švestkových povidel
100 ml červeného vína
Na noky
1 kg mořské soli
800 g brambor
2 vejce
350 g hladké mouky
olivový olej

Jak na to?

Hovězí krk očistěte, osolte a opepřete. Zapněte troubu a teplotu nastavte na 150° C. V kastrolu rozpalte olej a maso nechte zatáhnout. Poté ho vyjměte. Na výpeku opečte cibuli s česnekem, přidejte zeleninu, bylinky, povidla a víno. Maso vraťte do hrnce, podlijte 200 ml vody a zakryté pečte 3 a půl hodiny, občas podlévejte.

Mezitím, než se maso upeče, nasypte do dalšího pekáče sůl, poklaďte na ni omyté brambory ve slupce a pečte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte, přidejte vejce a vsypte mouku. Důkladně spojte v hladké těsto. Tvarujte noky a vařte v osolené vodě. Po scezení pokapejte olivovým olejem. Upečené maso vyjměte z kastrolu a společně se šťávou podávejte s noky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Kuskus s kuřetem
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Jogurtový cheesecake
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Citronovo–tymiánové kuře
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...
Grilovaná vepřová panenka se...

Inspirujte se podobnými recepty