×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečený hovězí krk s noky

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Pečený hovězí krk s noky

Co budete potřebovat

800 g hovězího krku
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule, nakrájená na kolečka
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
8 větviček tymiánu
1 větvička rozmarýnu
1 lžíce švestkových povidel
100 ml červeného vína
Na noky
1 kg mořské soli
800 g brambor
2 vejce
350 g hladké mouky
olivový olej

Jak na to?

Hovězí krk očistěte, osolte a opepřete. Zapněte troubu a teplotu nastavte na 150° C. V kastrolu rozpalte olej a maso nechte zatáhnout. Poté ho vyjměte. Na výpeku opečte cibuli s česnekem, přidejte zeleninu, bylinky, povidla a víno. Maso vraťte do hrnce, podlijte 200 ml vody a zakryté pečte 3 a půl hodiny, občas podlévejte.

Mezitím, než se maso upeče, nasypte do dalšího pekáče sůl, poklaďte na ni omyté brambory ve slupce a pečte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte, přidejte vejce a vsypte mouku. Důkladně spojte v hladké těsto. Tvarujte noky a vařte v osolené vodě. Po scezení pokapejte olivovým olejem. Upečené maso vyjměte z kastrolu a společně se šťávou podávejte s noky.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečený hovězí krk s noky

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bez laktózy Tip týdne
Průměrné hodnocení 5 (3)

Co budete potřebovat

800 g hovězího krku
sůl a pepř
olivový olej
1 cibule, nakrájená na kolečka
2 stroužky česneku, nakrájené na plátky
1 střední mrkev, nakrájená na plátky
1 stonek řapíkatého celeru, nakrájený na kostky
8 větviček tymiánu
1 větvička rozmarýnu
1 lžíce švestkových povidel
100 ml červeného vína
Na noky
1 kg mořské soli
800 g brambor
2 vejce
350 g hladké mouky
olivový olej

Jak na to?

Hovězí krk očistěte, osolte a opepřete. Zapněte troubu a teplotu nastavte na 150° C. V kastrolu rozpalte olej a maso nechte zatáhnout. Poté ho vyjměte. Na výpeku opečte cibuli s česnekem, přidejte zeleninu, bylinky, povidla a víno. Maso vraťte do hrnce, podlijte 200 ml vody a zakryté pečte 3 a půl hodiny, občas podlévejte.

Mezitím, než se maso upeče, nasypte do dalšího pekáče sůl, poklaďte na ni omyté brambory ve slupce a pečte doměkka. Po vychladnutí je oloupejte, nastrouhejte, přidejte vejce a vsypte mouku. Důkladně spojte v hladké těsto. Tvarujte noky a vařte v osolené vodě. Po scezení pokapejte olivovým olejem. Upečené maso vyjměte z kastrolu a společně se šťávou podávejte s noky.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Pečený pstruh s grilovanou...
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Gin Tonic
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaná panenka s česnekovou...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...
Grilovaný losos se zeleninovým...

Inspirujte se podobnými recepty

Tipy na jedlé vánoční dárky

Mohlo by Vám také chutnat