Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít

Ingredience

125 g hladké mouky
1⁄2 lžičky soli
5 g čerstvého droždí
135 g jogurtu řeckého typu
3 černé olivy
1⁄2 kapie
1 vejce
hrst čerstvého rozmarýnu

Postup přípravy

1. V míse smíchejte prosátou mouku se solí, droždím a jogurtem. Pořádně rukama propracujte na měkké, dobře zpracovatelné těsto a rozdělte ho na 12 stejných kousků.

2. Z každého kousku vyválejte hada o tloušťce 1 cm. Vezměte špejli a hada zatočte kolem dokola. Přendejte hady na plech vyložený pečicím papírem. Hlavičku lehce zploštěte. Olivy rozřízněte a nakrájejte z nich malé trojúhelníčky na oči. Kapii podélně rozkrojte, zbavte semínek a naporcujte na malé jazýčky.

3. Očka jemně zatlačte do hlavičky, jazýček vsuňte dovnitř a přitlačte. Rozšlehejte vajíčko a potřete hady. Pomazané hady posypte nasekaným rozmarýnem.

4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty