Pečení hadi
Ingredience
125 g | hladké mouky |
1⁄2 | lžičky soli |
5 g | čerstvého droždí |
135 g | jogurtu řeckého typu |
3 | černé olivy |
1⁄2 | kapie |
1 | vejce |
hrst čerstvého rozmarýnu |
Postup přípravy
1. V míse smíchejte prosátou mouku se solí, droždím a jogurtem. Pořádně rukama propracujte na měkké, dobře zpracovatelné těsto a rozdělte ho na 12 stejných kousků.
2. Z každého kousku vyválejte hada o tloušťce 1 cm. Vezměte špejli a hada zatočte kolem dokola. Přendejte hady na plech vyložený pečicím papírem. Hlavičku lehce zploštěte. Olivy rozřízněte a nakrájejte z nich malé trojúhelníčky na oči. Kapii podélně rozkrojte, zbavte semínek a naporcujte na malé jazýčky.
3. Očka jemně zatlačte do hlavičky, jazýček vsuňte dovnitř a přitlačte. Rozšlehejte vajíčko a potřete hady. Pomazané hady posypte nasekaným rozmarýnem.
4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY