
Pečení hadi
Postup přípravy
1. V míse smíchejte prosátou mouku se solí, droždím a jogurtem. Pořádně rukama propracujte na měkké, dobře zpracovatelné těsto a rozdělte ho na 12 stejných kousků.
2. Z každého kousku vyválejte hada o tloušťce 1 cm. Vezměte špejli a hada zatočte kolem dokola. Přendejte hady na plech vyložený pečicím papírem. Hlavičku lehce zploštěte. Olivy rozřízněte a nakrájejte z nich malé trojúhelníčky na oči. Kapii podélně rozkrojte, zbavte semínek a naporcujte na malé jazýčky.
3. Očka jemně zatlačte do hlavičky, jazýček vsuňte dovnitř a přitlačte. Rozšlehejte vajíčko a potřete hady. Pomazané hady posypte nasekaným rozmarýnem.
4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.
Pomohl vám recept?
Sdílejte recept
Další videorecepty
Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza Keto mini pizza
Velmi snadné
Hlavní chod
Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč Pastýřský koláč
Velmi snadné
Hlavní chod
Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou Pirohy s brynzou
Velmi snadné
Hlavní chod
Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek Gratinovaný lilek
Velmi snadné
Hlavní chod