Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Pečení hadi

Další recepty a články

Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného...
Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného másla
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se...
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové...
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky

Pečení hadi

Co budete potřebovat

125 g hladké mouky
1⁄2 lžičky soli
5 g čerstvého droždí
135 g jogurtu řeckého typu
3 černé olivy
1⁄2 kapie
1 vejce
hrst čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. V míse smíchejte prosátou mouku se solí, droždím a jogurtem. Pořádně rukama propracujte na měkké, dobře zpracovatelné těsto a rozdělte ho na 12 stejných kousků.

2. Z každého kousku vyválejte hada o tloušťce 1 cm. Vezměte špejli a hada zatočte kolem dokola. Přendejte hady na plech vyložený pečicím papírem. Hlavičku lehce zploštěte. Olivy rozřízněte a nakrájejte z nich malé trojúhelníčky na oči. Kapii podélně rozkrojte, zbavte semínek a naporcujte na malé jazýčky.

3. Očka jemně zatlačte do hlavičky, jazýček vsuňte dovnitř a přitlačte. Rozšlehejte vajíčko a potřete hady. Pomazané hady posypte nasekaným rozmarýnem.

4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečení hadi

Dezert Velmi snadné Chuťovky Táborák Vegetariánské Magazín 4/2021 Počet porcí: 12 kusů
(0)

Co budete potřebovat

125 g hladké mouky
1⁄2 lžičky soli
5 g čerstvého droždí
135 g jogurtu řeckého typu
3 černé olivy
1⁄2 kapie
1 vejce
hrst čerstvého rozmarýnu

Jak na to?

1. V míse smíchejte prosátou mouku se solí, droždím a jogurtem. Pořádně rukama propracujte na měkké, dobře zpracovatelné těsto a rozdělte ho na 12 stejných kousků.

2. Z každého kousku vyválejte hada o tloušťce 1 cm. Vezměte špejli a hada zatočte kolem dokola. Přendejte hady na plech vyložený pečicím papírem. Hlavičku lehce zploštěte. Olivy rozřízněte a nakrájejte z nich malé trojúhelníčky na oči. Kapii podélně rozkrojte, zbavte semínek a naporcujte na malé jazýčky.

3. Očka jemně zatlačte do hlavičky, jazýček vsuňte dovnitř a přitlačte. Rozšlehejte vajíčko a potřete hady. Pomazané hady posypte nasekaným rozmarýnem.

4. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C 15 minut.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného másla
Sušenky ze slaného másla
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Borůvkový cheesecake
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Cuketový koláč se sýrem
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky
Jahodovobezinkové palačinky

Inspirujte se podobnými recepty