
Ricottové gnocchi s cuketou a bylinkami

Snadné
16-30 minut
4/5
Italská
Vegetariánské
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Ricotta 425 g
- Vejce 3 ks
- Parmazán 30 g
- Mouka hladká 115 g
- Sůl 3/4 člž
- Pepř
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Cuketa 1 ks
- Citron BIO 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Olej olivový 2 plž
- Ricotta 425 g
- Vejce 3 ks
- Parmazán 30 g
- Mouka hladká 115 g
- Sůl 3/4 člž
- Pepř
- Tymián čerstvý 1 hrs.
- Cuketa 1 ks
- Citron BIO 1 ks
- Česnek 1 strouž.
- Olej olivový 2 plž
Příprava
- 1Ricottu vyklopte do cedníku opatřeného plátýnkem nebo kuchyňskými utěrkami. Vršek ricotty také překryjte plátýnkem a dobře vymačkejte všechnu syrovátku. Ricottu přendejte do mísy. Přidejte žloutky oddělené od bílků a vše dobře promíchejte.
- 2Přisypte hladkou mouku, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, nasekaný tymián a vše spolu promíchejte. Pokud se vám bude zdát těsto příliš lepivé, můžete přisypat trochu mouky navíc.
- 3Těsto na gnocchi rozdělte na 8 stejných porcí. Ty vyválejte na válečky o průměru 1 cm. Nakrájejte je na 1 cm široké kousky. Pak vezměte vidličku a hroty popotáhněte každý kousek po pracovní ploše, aby vám vznikl typický tvar pro gnocchi. Přendejte je na plech a připravte cuketu.
- 4Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka. Přendejte do misky, vmíchejte prolisovaný česnek, ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozpalte 1 lžíci olivového oleje a cuketu orestujte.
- 5Gnocchi uvařte v osolené vroucí vodě. Že jsou hotové, poznáte, když vyplavou na hladinu. Postupně je vyndejte děrovanou naběračkou z vody a přidejte k cuketě. Opatrně promíchejte.
- 6Servírujte pokapané olivovým olejem a s nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu.
- 1Ricottu vyklopte do cedníku opatřeného plátýnkem nebo kuchyňskými utěrkami. Vršek ricotty také překryjte plátýnkem a dobře vymačkejte všechnu syrovátku. Ricottu přendejte do mísy. Přidejte žloutky oddělené od bílků a vše dobře promíchejte.
- 2Přisypte hladkou mouku, nastrouhaný parmazán, sůl, pepř, nasekaný tymián a vše spolu promíchejte. Pokud se vám bude zdát těsto příliš lepivé, můžete přisypat trochu mouky navíc.
- 3Těsto na gnocchi rozdělte na 8 stejných porcí. Ty vyválejte na válečky o průměru 1 cm. Nakrájejte je na 1 cm široké kousky. Pak vezměte vidličku a hroty popotáhněte každý kousek po pracovní ploše, aby vám vznikl typický tvar pro gnocchi. Přendejte je na plech a připravte cuketu.
- 4Cuketu omyjte, rozkrojte napůl a nakrájejte na tenká půlkolečka. Přendejte do misky, vmíchejte prolisovaný česnek, ochuťte solí a pepřem. Na pánvi rozpalte 1 lžíci olivového oleje a cuketu orestujte.
- 5Gnocchi uvařte v osolené vroucí vodě. Že jsou hotové, poznáte, když vyplavou na hladinu. Postupně je vyndejte děrovanou naběračkou z vody a přidejte k cuketě. Opatrně promíchejte.
- 6Servírujte pokapané olivovým olejem a s nastrouhanou kůrou z dobře omytého citronu.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.