Pečené kuře v mléce s česnekem a šalvějí
Ingredience
1 | kuře o hmotnosti asi 1,5 kg |
sůl | |
namletý pepř | |
115 g | másla |
olivový olej | |
1–2 | svitky skořice |
1 | pořádná hrst šalvějových lístků |
širší plátky kůry ze 2 citronů | |
10 | stroužků česneku, se slupkou |
570 ml | mléka |
Postup přípravy
Pečené kuře jste zvyklí podlévat vodou či vývarem. Ale co takhle pečené kuře v mléce?
1) Troubu předehřejte na 190 °C.
2) Omyté a osušené kuře ze všech stran osolte a opepřete.
3) V těžším hrnci, do kterého se vejde kuře, rozehřejte máslo a trochu olivového oleje.
4) Pak na tuku ze všech stran dozlatova opečte kuře.
5) Nakonec k němu přidejte skořici, šalvěj, citronovou kůru a stroužky česneku a vše zalijte mlékem.
6) Dejte péct na 1,5 hodiny do vyhřáté trouby.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY