
Linecká srdíčka
Linecké pečivo je českou klasikou, která nemůže chybět na vánoční tabuli. připravte si toto oblíbené cukroví podle našeho receptu.

Snadné
16-30 minut
4/5
Dezert
Ingredience
Složení 1 porcí
- Máslo 140 g
- Cukr moučkový 70 g
- Vaječný žloutek 2 ks
- Citronová kůra 1 ks
- Mouka hladká 210 g
- Sůl
- Kypřící prášek
- Džem rybízový
- Máslo 140 g
- Cukr moučkový 70 g
- Vaječný žloutek 2 ks
- Citronová kůra 1 ks
- Mouka hladká 210 g
- Sůl
- Kypřící prášek
- Džem rybízový
Příprava
- 1Všechny přísady kromě džemu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočívat. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte rybízovým džemem po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a pocukrujte.
- 1Všechny přísady kromě džemu zpracujte na hladké těsto. Zabalte ho do potravinářské fólie a nechte do druhého dne odpočívat. Pak ho rozválejte na plát tenký pouhé 2 milimetry. Vykrájejte z něj srdce, polovinu s malým srdíčkovým otvorem uprostřed, a dejte na plech vyložený pečicím papírem. Při 170 °C pečte asi 5 minut dorůžova. Slepujte rybízovým džemem po dvou k sobě – vždy jedno plné srdce a jedno s otvorem – a pocukrujte.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.