
Medové kuřecí paličky

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Grilování
Předkrm
Ingredience
Složení 4 porce
- Sojová omáčka 1/4 hrn.
- Balzamikový ocet 1/2 hrn.
- Med 1/2 hrn.
- Česnek 3 strouž.
- Cukr tmavý 1/2 hrn.
- Kuřecí stehna 12 ks
- Sezam 2 plž
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Sůl
- Pepř
- Sojová omáčka 1/4 hrn.
- Balzamikový ocet 1/2 hrn.
- Med 1/2 hrn.
- Česnek 3 strouž.
- Cukr tmavý 1/2 hrn.
- Kuřecí stehna 12 ks
- Sezam 2 plž
- Petržel hladkolistá 1 hrs.
- Sůl
- Pepř
Příprava
- 1Smíchám v míse balzamikový ocet, med, sojovou omáčku, česnek a cukr. Přidám taky trochu čerstvě namletého pepře. Zatím nesolím, sojová omáčka je slaná dost. Dosolení si nechám až nakonec
- 2Naříznu na dvou místech kuřecí paličky, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády. Vložím je do mísy s marinádou, hezky je promíchám a nechám je dvě hodiny odležet v lednici
- 3Předehřeju troubu na 200 °C. Vyložím plech pečicím papírem a položím na něj mřížku. Vyjmu maso z marinády, rozložím ho na mřížku a dám na 45 minut péct.
- 4Mezitím přeliju marinádu do kastrůlku a nechám ji asi 15 minut na malém plameni redukovat. Po 45 minutách vyndám kuřata z trouby, pečlivě je pomažu zredukovanou marinádou a dám je znovu péct. Peču je dalších asi 25 minut a během pečení je ještě jednou pomažu. Podávám je se zeleným salátem a bagetou
- 1Smíchám v míse balzamikový ocet, med, sojovou omáčku, česnek a cukr. Přidám taky trochu čerstvě namletého pepře. Zatím nesolím, sojová omáčka je slaná dost. Dosolení si nechám až nakonec
- 2Naříznu na dvou místech kuřecí paličky, aby se do masa dostalo co nejvíce marinády. Vložím je do mísy s marinádou, hezky je promíchám a nechám je dvě hodiny odležet v lednici
- 3Předehřeju troubu na 200 °C. Vyložím plech pečicím papírem a položím na něj mřížku. Vyjmu maso z marinády, rozložím ho na mřížku a dám na 45 minut péct.
- 4Mezitím přeliju marinádu do kastrůlku a nechám ji asi 15 minut na malém plameni redukovat. Po 45 minutách vyndám kuřata z trouby, pečlivě je pomažu zredukovanou marinádou a dám je znovu péct. Peču je dalších asi 25 minut a během pečení je ještě jednou pomažu. Podávám je se zeleným salátem a bagetou
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Tip Marináda je tak dobrá, že ji používám i na jiné kuřecí kousky, třeba křídla. Skvělá je taky na krkovici.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.