
Pečené krůtí prso s bramborovokřenovým pyré

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Olej olivový 200 ml
- Cibule šalotka 2 ks
- Rozmarýn čerstvý 3 snít.
- Sůl
- Pepř
- Šalvěj čerstvá 3 snít.
- Krůtí prsa vcelku 1 kg
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Brambory 800 g
- Křen čerstvý 6 cm
- Smetana ke šlehání 30%-33% 1 l
- Máslo 2 plž
- Olej olivový 200 ml
- Cibule šalotka 2 ks
- Rozmarýn čerstvý 3 snít.
- Sůl
- Pepř
- Šalvěj čerstvá 3 snít.
- Krůtí prsa vcelku 1 kg
- Tymián čerstvý 4 snít.
- Brambory 800 g
- Křen čerstvý 6 cm
- Smetana ke šlehání 30%-33% 1 l
- Máslo 2 plž
Příprava
- 1Ve větší míse smíchejte na marinádu olivový olej, oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, jehličky rozmarýnu a lístky šalvěje a tymiánu. Marinádou potřete maso a nechte přes noc marinovat v chladničce.
- 2Poté maso vložte do pekáčku, podlijte 50 ml vody a pečte v troubě na 150 °C cca 3 hodiny.
- 3Po 90 minutách pečení oloupejte brambory a nakrájejte je na větší kusy. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte. Brambory vložte do hrnce se 400 ml studené vody a smetanou, přiveďte k varu a vařte cca 1 hodinu, občas promíchejte. Ke konci vaření přidejte k bramborám nastrouhaný křen. Nechte ho jen krátce povařit, asi 3 minuty. Delší tepelnou úpravou by zhořkl. Poté přidejte máslo, sůl a pepř a šlehejte dohladka.
- 4Krůtí prsa vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovokřenovým pyré, zalité výpekem a ozdobené rozmarýnem.
- 1Ve větší míse smíchejte na marinádu olivový olej, oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, jehličky rozmarýnu a lístky šalvěje a tymiánu. Marinádou potřete maso a nechte přes noc marinovat v chladničce.
- 2Poté maso vložte do pekáčku, podlijte 50 ml vody a pečte v troubě na 150 °C cca 3 hodiny.
- 3Po 90 minutách pečení oloupejte brambory a nakrájejte je na větší kusy. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte. Brambory vložte do hrnce se 400 ml studené vody a smetanou, přiveďte k varu a vařte cca 1 hodinu, občas promíchejte. Ke konci vaření přidejte k bramborám nastrouhaný křen. Nechte ho jen krátce povařit, asi 3 minuty. Delší tepelnou úpravou by zhořkl. Poté přidejte máslo, sůl a pepř a šlehejte dohladka.
- 4Krůtí prsa vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovokřenovým pyré, zalité výpekem a ozdobené rozmarýnem.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.