Od 10. 9. 2020 vstup do prodejen Albert je možný pouze se zakrytými ústy a nosem. DěkujemeZavřít
Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.

×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Rozumím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   ROZUMÍM


Albert ČR
Recept Pečené krůtí prso s bramborovokřenovým pyré

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a...
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Pečené krůtí prso s bramborovokřenovým pyré

Co budete potřebovat

200 ml olivového oleje
2 šalotky
sůl, pepř
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky čerstvé šalvěje
4 snítky čerstvého tymiánu
1 kg krůtích prsou v celku
800 g brambor
6 cm čerstvého křenu
1 l smetany ke šlehání (33 %)
2 lžíce másla

Jak na to?

1. Ve větší míse smíchejte na marinádu olivový olej, oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, jehličky rozmarýnu a lístky šalvěje a tymiánu. Marinádou potřete maso a nechte přes noc marinovat v chladničce.

2. Poté maso vložte do pekáčku, podlijte 50 ml vody a pečte v troubě na 150 °C cca 3 hodiny.

3. Po 90 minutách pečení oloupejte brambory a nakrájejte je na větší kusy. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte. Brambory vložte do hrnce se 400 ml studené vody a smetanou, přiveďte k varu a vařte cca 1 hodinu, občas promíchejte. Ke konci vaření přidejte k bramborám nastrouhaný křen. Nechte ho jen krátce povařit, asi 3 minuty. Delší tepelnou úpravou by zhořkl. Poté přidejte máslo, sůl a pepř a šlehejte dohladka.

4. Krůtí prsa vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovokřenovým pyré, zalité výpekem a ozdobené rozmarýnem.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené krůtí prso s bramborovokřenovým pyré

Hlavní chod Snadné Česká Maso Bezlepkové Magazín 10/2020 Počet porcí: 6
(0)

Co budete potřebovat

200 ml olivového oleje
2 šalotky
sůl, pepř
3 snítky čerstvého rozmarýnu
3 snítky čerstvé šalvěje
4 snítky čerstvého tymiánu
1 kg krůtích prsou v celku
800 g brambor
6 cm čerstvého křenu
1 l smetany ke šlehání (33 %)
2 lžíce másla

Jak na to?

1. Ve větší míse smíchejte na marinádu olivový olej, oloupanou a nadrobno nakrájenou šalotku, sůl, pepř, jehličky rozmarýnu a lístky šalvěje a tymiánu. Marinádou potřete maso a nechte přes noc marinovat v chladničce.

2. Poté maso vložte do pekáčku, podlijte 50 ml vody a pečte v troubě na 150 °C cca 3 hodiny.

3. Po 90 minutách pečení oloupejte brambory a nakrájejte je na větší kusy. Křen oloupejte a najemno nastrouhejte. Brambory vložte do hrnce se 400 ml studené vody a smetanou, přiveďte k varu a vařte cca 1 hodinu, občas promíchejte. Ke konci vaření přidejte k bramborám nastrouhaný křen. Nechte ho jen krátce povařit, asi 3 minuty. Delší tepelnou úpravou by zhořkl. Poté přidejte máslo, sůl a pepř a šlehejte dohladka.

4. Krůtí prsa vyndejte z trouby, nakrájejte na plátky a podávejte s bramborovokřenovým pyré, zalité výpekem a ozdobené rozmarýnem.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Husa s jablky a cibulí
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Vepřové koleno sous vide se...
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Výletnický guláš
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...
Bramboroví sněhuláci a vepřový...

Inspirujte se podobnými recepty