
Pappardelle s králičím ragú

Náročné
Více než 60 minut
4/5
Hlavní chod
Ingredience
Složení 6 porcí
- Olej olivový 3 plž
- Králík celý 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Slanina vcelku 200 g
- Mouka hladká 2 plž
- Mrkev 1 ks
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Česnek 2 strouž.
- Cibule 1 ks
- Skořice mletá
- Jalovec 3 ks
- Bobkový list 3 ks
- Červené víno 200 ml
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Bujón kuřecí 1 ks
- Rajčata krájená v plechovce 800 g
- Těstoviny pappardelle 400 g
- Smetana na vaření 3 plž
- Pomerančová kůra
- Parmazán
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Olej olivový 3 plž
- Králík celý 1 ks
- Sůl
- Pepř
- Slanina vcelku 200 g
- Mouka hladká 2 plž
- Mrkev 1 ks
- Řapíkatý celer 1 řap.
- Česnek 2 strouž.
- Cibule 1 ks
- Skořice mletá
- Jalovec 3 ks
- Bobkový list 3 ks
- Červené víno 200 ml
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
Příprava
- 1Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.
- 2Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.
- 3Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.
- 4Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.
- 1Rozehřejte olej v litinovém kastrolu, ke kterému máte poklici. Osolte a opepřete králíka, poprašte ho moukou a opečte ze všech stran. Potom ho vyjměte na talíř. Do hrnce přidejte slaninu a opékejte ji. Přidejte cibuli, mrkev a celer a opékejte 10 minut. Nakonec přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět.
- 2Přihoďte skořici, jalovec, bobkový list a rozmarýn. Vlijte víno a rozdrobenou kostku vývaru, vařečkou odškrabejte přípečky ze dna a povařte 5 minut. Přidejte rajčata a do omáčky vraťte králíka, zakryjte ho poklicí a duste na minimální teplotě 2 hodiny, až se maso začne rozpadat na vlákna.
- 3Králíka vyjměte a omáčku důkladně promíchejte a znovu zakryjte poklicí. Maso oberte z kostí a mezitím ještě vařte omáčku. Obrané maso vraťte do hrnce a duste, až omáčka zhoustne.
- 4Těstoviny uvařte podle návodu na obalu. Do omáčky přimíchejte smetanu, pomerančovou kůru a petrželku, minutu povařte a podávejte s těstovinami. Hostům nabídněte parmazán.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.