Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyVoňavé kuře z francouzského venkova
Albert logoAlbert logo
  • Voňavé kuře z francouzského venkova
Voňavé kuře z francouzského venkova

Voňavé kuře z francouzského venkova

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Francouzská
Bezlepkové
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Máslo 30 g
  • Jablko 1 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Šalvěj sušená 4 člž
  • Kuře celé 1 ks
  • Sůl
  • Brambory gurmánské 300 g
  • Hroznové víno tmavé 100 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Pepř
  • Máslo 30 g
  • Jablko 1 ks
  • Česnek 5 strouž.
  • Tymián čerstvý 6 snít.
  • Rozmarýn čerstvý 6 snít.
  • Šalvěj sušená 4 člž
  • Kuře celé 1 ks
  • Sůl
  • Brambory gurmánské 300 g
  • Hroznové víno tmavé 100 g
  • Cibule červená 2 ks
  • Bílé víno suché 150 ml
  • Pepř

Příprava

1
Neoloupané stroužky česneku velkým nožem rozmáčkněte. Promíchejte s nahrubo nakrájeným jablkem, lístky ze 2 snítek tymiánu, rozmarýnu a 2 lžičkami šalvěje.
2
Pod prsní kůži očištěného kuřete vložte kousky z 30 g másla a další 2 snítky bylinek. Kuře důkladně osolte a dutinu vyplňte jablečnou směsí.
3
Do pekáče vsypte omyté přepůlené brambory ve slupce, měsíčky červené cibule, bobule hroznového vína a zbylé máslo. Osolte, opepřete, zasypte šalvějí a promíchejte.
4
Vše rozhrňte lehce do strana doprostřed vložte kuře prsy vzhůru. Podlijte bílým vínem.
5
Pečte 90 minut na 170 °C, během pečení 3× otočte a v průběhu polévejte výpekem.
1
Neoloupané stroužky česneku velkým nožem rozmáčkněte. Promíchejte s nahrubo nakrájeným jablkem, lístky ze 2 snítek tymiánu, rozmarýnu a 2 lžičkami šalvěje.
2
Pod prsní kůži očištěného kuřete vložte kousky z 30 g másla a další 2 snítky bylinek. Kuře důkladně osolte a dutinu vyplňte jablečnou směsí.
3
Do pekáče vsypte omyté přepůlené brambory ve slupce, měsíčky červené cibule, bobule hroznového vína a zbylé máslo. Osolte, opepřete, zasypte šalvějí a promíchejte.
4
Vše rozhrňte lehce do strana doprostřed vložte kuře prsy vzhůru. Podlijte bílým vínem.
5
Pečte 90 minut na 170 °C, během pečení 3× otočte a v průběhu polévejte výpekem.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě dnes

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.04.2024 do 23.04.2024

Platný ještě dnes

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 22 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.