×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené medové košíčky s pusinkami

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký...
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a...
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a medu

Pečené medové košíčky s pusinkami

Tip do kuchyně

 

Místo medu můžete těsto ochutit například javorovým sirupem.

Co budete potřebovat

250 g křehkého těsta
250 ml mléka
1⁄2 sáčku vanilkového pudinku
2 lžíce medu
2 bílky
110 g moučkového cukru
1 lžičky bílého vinného octa

Jak na to?

Pečené košíčky se hodí na nějakou slavnostní událost, například narozeniny nebo výročí. Zkuste jimi překvapit.

1) Těsto rozdělte na 4 díly a každým vyložte lehce vymazanou formičku na košíček, překryjte pečicím papírem, zatěžkejte pečicími fazolemi a pečte 10 minut při 180 °C.

2) Z mléka a pudinkového prášku uvařte pudink, nechte lehce zchladnout, vmíchejte med a směs rozdělte do košíčků. Nechte zchladnout.

3) Bílky ušlehejte dotuha, přimíchejte cukr a ocet a šlehejte do lesklé směsi.

4) Rozdělte ji na košíčky a minutu grilujte.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené medové košíčky s pusinkami

Dezert Velmi snadné Česká Moučníky a koláče Pečení Med Magazín 3/2012
Průměrné hodnocení 4 (2)

Tip do kuchyně

 

Místo medu můžete těsto ochutit například javorovým sirupem.

Co budete potřebovat

250 g křehkého těsta
250 ml mléka
1⁄2 sáčku vanilkového pudinku
2 lžíce medu
2 bílky
110 g moučkového cukru
1 lžičky bílého vinného octa

Jak na to?

Pečené košíčky se hodí na nějakou slavnostní událost, například narozeniny nebo výročí. Zkuste jimi překvapit.

1) Těsto rozdělte na 4 díly a každým vyložte lehce vymazanou formičku na košíček, překryjte pečicím papírem, zatěžkejte pečicími fazolemi a pečte 10 minut při 180 °C.

2) Z mléka a pudinkového prášku uvařte pudink, nechte lehce zchladnout, vmíchejte med a směs rozdělte do košíčků. Nechte zchladnout.

3) Bílky ušlehejte dotuha, přimíchejte cukr a ocet a šlehejte do lesklé směsi.

4) Rozdělte ji na košíčky a minutu grilujte.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Špagety carbonara
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Ochucený řecký jogurt s medem
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Medová bábovka
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a medu
Vepřové na pivu a medu

Inspirujte se podobnými recepty