Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyZasněžené stromky
Albert logoAlbert logo
  • Zasněžené stromky

Zasněžené stromky

Zasněžené stromky
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Vánoce
Dezert

Ingredience

Složení
1 porcí
  • Cukr moučkový 310 g
  • Mouka hladká 525 g
  • Med 3 plž
  • Vejce 5 ks
  • Jedlá soda 2 člž
  • Perníkové koření 3 člž
  • Kakao holandské 3/4 člž
  • Potravinářské barvivo
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Citronová šťáva
  • Máslo 90 g
  • Cukr moučkový 310 g
  • Mouka hladká 525 g
  • Med 3 plž
  • Vejce 5 ks
  • Jedlá soda 2 člž
  • Perníkové koření 3 člž
  • Kakao holandské 3/4 člž
  • Potravinářské barvivo
  • Vaječný bílek 1 ks
  • Citronová šťáva
  • Máslo 90 g

Příprava

1
Smíchejte mouku, 190 g cukru, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
2
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
3
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby – perníčky budou krásně lesklé.
4
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
5
Na polevu ručně prošlehejte 1 bílek s hrnkem cukru – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou, řídkou zahustěte dalším cukrem.
6
Pomocí bílkové polevy slepte 40 perníkových hvězdiček o průměru 4,5–10 cm – postupujte od největších k nejmenším.
7
Můžete si pomoct špejlí, která nahradí kmen stromku a hvězdy na ni napícháte.
8
Na některé špičky „větví“ mázněte trochu polevy, nechte ji mírně zaschnout a pak poprašte moučkovým cukrem.
1
Smíchejte mouku, 190 g cukru, máslo, med, vejce, sodu, koření a kakao a vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechte jeden dva dny odležet v chladničce.
2
Před pečením těsto nechte změknout na pokojovou teplotu a rozválejte na 2–3mm plát. Z něho pak vykrájejte tvary na chaloupky, panáčky a stromky a nechte je ½ hodiny stát na plechu.
3
Troubu předehřejte na 200 °C, vložte do ní plech s perníčky a stáhněte na 150 °C. Když začnou hnědnout, potřete je prošlehaným vajíčkem a vraťte na půl minuty zpátky do trouby – perníčky budou krásně lesklé.
4
Ihned po upečení perníčky sundejte špachtlí z plechu a položte je na rovnou podložku. Po vychladnutí je můžete začít zdobit.
5
Na polevu ručně prošlehejte 1 bílek s hrnkem cukru – elektrická metla by do ní dostala moc vzduchu a po zaschnutí by se drolila. Poleva by měla z vařečky pozvolna odkapávat, neměla by téct ani se trhat. Moc hustou případně nařeďte citronovou šťávou, řídkou zahustěte dalším cukrem.
6
Pomocí bílkové polevy slepte 40 perníkových hvězdiček o průměru 4,5–10 cm – postupujte od největších k nejmenším.
7
Můžete si pomoct špejlí, která nahradí kmen stromku a hvězdy na ni napícháte.
8
Na některé špičky „větví“ mázněte trochu polevy, nechte ji mírně zaschnout a pak poprašte moučkovým cukrem.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Platný ještě 3 dny

Od 03.07.2024 do 09.07.2024

Platný ještě 10 dní

Od 03.07.2024 do 16.07.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.