Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyBurgerové housky z bramborového těsta
Albert logoAlbert logo
  • Burgerové housky z bramborového těsta
Burgerové housky z bramborového těsta

Burgerové housky z bramborového těsta

Snadné
Více než 60 minut
4/5
Grilování
Hlavní chod

Ingredience1 porce

1 porcí
  • Máslo 85 g
  • Brambory vařené 200 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mléko plnotučné 300 ml
  • Mouka hladká 315 g
  • Mouka chlebová 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 40 g
  • Tymián čerstvý
  • Sezam
  • Máslo 85 g
  • Brambory vařené 200 g
  • Droždí čerstvé 30 g
  • Mléko plnotučné 300 ml
  • Mouka hladká 315 g
  • Mouka chlebová 250 g
  • Vejce 2 ks
  • Sůl
  • Cukr krupicový 40 g
  • Tymián čerstvý
  • Sezam

Příprava

1
Nejdříve připravte kvásek. Smíchejte ⅓ mléka o pokojové teplotě s jednou lžící cukru a hladké pšeničné mouky. Lehce promíchejte a a přidejte na menší kousky nadrobené droždí. Kvásek nechte vzejít na teplém místě. Bude to trvat cca 10-15 minut.
2
Do mísy vsypte obě mouky, zbytek cukru a špetku soli. Promíchejte a přidejte na jemno nastrouhané brambory, vejce, máslo o pokojové teplotě, zbylé mléko a kvásek. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 60 minut na teplém místě.
3
Vykynuté těsto přemístěte na pomoučněný vál a rozdělte ho na 12 stejně velkých dílů, ze kterých vytvarujte kulaté housky.
4
Housky přemístěte na plech vyloženým pečícím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
5
Troubu rozpalte na 180°C.
6
Každou housku pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte buď sezamem nebo mořskou solí a tymiánem. Pečte 15 minut do zezlátnutí a pak nechte vychladnout na mřížce.
1
Nejdříve připravte kvásek. Smíchejte ⅓ mléka o pokojové teplotě s jednou lžící cukru a hladké pšeničné mouky. Lehce promíchejte a a přidejte na menší kousky nadrobené droždí. Kvásek nechte vzejít na teplém místě. Bude to trvat cca 10-15 minut.
2
Do mísy vsypte obě mouky, zbytek cukru a špetku soli. Promíchejte a přidejte na jemno nastrouhané brambory, vejce, máslo o pokojové teplotě, zbylé mléko a kvásek. Vše smíchejte a vypracujte hladké těsto, které přikryjte čistou utěrkou a nechte kynout 60 minut na teplém místě.
3
Vykynuté těsto přemístěte na pomoučněný vál a rozdělte ho na 12 stejně velkých dílů, ze kterých vytvarujte kulaté housky.
4
Housky přemístěte na plech vyloženým pečícím papírem a nechte ještě 15 minut kynout.
5
Troubu rozpalte na 180°C.
6
Každou housku pomažte rozšlehaným vajíčkem a zasypte buď sezamem nebo mořskou solí a tymiánem. Pečte 15 minut do zezlátnutí a pak nechte vychladnout na mřížce.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 10.04.2024 do 16.04.2024

Platný ještě 3 dny

Od 02.04.2024 do 16.04.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.