Pečené kaštany
Ingredience
1 kg | čerstvých jedlých kaštanů |
2 | snítky rozmarýnu |
125 g | másla |
sůl a čerstvě mletý pepř | |
trocha čerstvě strouhaného | |
muškátového oříšku |
Postup přípravy
Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Každý kaštan na horní straně ostrým nožem nařízněte do kříže. Pak kaštany namočte na minutu do horké vody (díky vznikající páře se lépe propečou). Slijte vodu a nasypte je do velké mísy. Přidejte rozmarýn, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promíchejte, aby se kaštany obalily. V jedné vrstvě je rozložte na připravený plech, tak aby byly naříznutou stranou nahoru. Pečte je, až se naříznuté okraje budou kroutit a kaštany budou propečené; záleží na velikosti, trvá to 30–45 minut. Upečené kaštany stáhněte vařečkou na talíř, seškrábněte k nim veškeré máslo a koření a promíchejte. Podle potřeby ještě dosolte a podávejte horké nebo teplé.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY