×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Recept Pečené kaštany

Další recepty a články

Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Piškotové kuličky
Piškotové kuličky
Piškotové kuličky
Piškotové kuličky
Pusinky
Pusinky
Pusinky
Pusinky
Babiččiny jetýlky
Babiččiny jetýlky
Babiččiny jetýlky
Babiččiny jetýlky

Pečené kaštany

Co budete potřebovat

1 kg čerstvých jedlých kaštanů
2 snítky rozmarýnu
125 g másla
sůl a čerstvě mletý pepř
trocha čerstvě strouhaného
muškátového oříšku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Každý kaštan na horní straně ostrým nožem nařízněte do kříže. Pak kaštany namočte na minutu do horké vody (díky vznikající páře se lépe propečou). Slijte vodu a nasypte je do velké mísy. Přidejte rozmarýn, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promíchejte, aby se kaštany obalily. V jedné vrstvě je rozložte na připravený plech, tak aby byly naříznutou stranou nahoru. Pečte je, až se naříznuté okraje budou kroutit a kaštany budou propečené; záleží na velikosti, trvá to 30–45 minut. Upečené kaštany stáhněte vařečkou na talíř, seškrábněte k nim veškeré máslo a koření a promíchejte. Podle potřeby ještě dosolte a podávejte horké nebo teplé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kaštany

Snadné Pečení Vánoční cukroví III Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (32)

Co budete potřebovat

1 kg čerstvých jedlých kaštanů
2 snítky rozmarýnu
125 g másla
sůl a čerstvě mletý pepř
trocha čerstvě strouhaného
muškátového oříšku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Každý kaštan na horní straně ostrým nožem nařízněte do kříže. Pak kaštany namočte na minutu do horké vody (díky vznikající páře se lépe propečou). Slijte vodu a nasypte je do velké mísy. Přidejte rozmarýn, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promíchejte, aby se kaštany obalily. V jedné vrstvě je rozložte na připravený plech, tak aby byly naříznutou stranou nahoru. Pečte je, až se naříznuté okraje budou kroutit a kaštany budou propečené; záleží na velikosti, trvá to 30–45 minut. Upečené kaštany stáhněte vařečkou na talíř, seškrábněte k nim veškeré máslo a koření a promíchejte. Podle potřeby ještě dosolte a podávejte horké nebo teplé.

Chutnalo Vám?

S našimi pravidelnými newslettery vám už žádný skvělý recept neuteče. Registrujte se k odběru receptů, získáte skvělou inspiraci (nejen) na víkendové vaření!

Další recepty a články

Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Tvarohová vánočka
Piškotové kuličky
Piškotové kuličky
Piškotové kuličky
Piškotové kuličky
Pusinky
Pusinky
Pusinky
Pusinky
Babiččiny jetýlky
Babiččiny jetýlky
Babiččiny jetýlky
Babiččiny jetýlky

Inspirujte se podobnými recepty