×

Pro správnou funkčnost těchto stránek používáme soubory cookies (více zde). Kliknutím na tlačítko “Souhlasím” souhlasíte s jejich užitím (více zde).   SOUHLASÍM


Albert ČR
Recept Pečené kaštany

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s...
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na...
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Pečené kaštany

Co budete potřebovat

1 kg čerstvých jedlých kaštanů
2 snítky rozmarýnu
125 g másla
sůl a čerstvě mletý pepř
trocha čerstvě strouhaného
muškátového oříšku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Každý kaštan na horní straně ostrým nožem nařízněte do kříže. Pak kaštany namočte na minutu do horké vody (díky vznikající páře se lépe propečou). Slijte vodu a nasypte je do velké mísy. Přidejte rozmarýn, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promíchejte, aby se kaštany obalily. V jedné vrstvě je rozložte na připravený plech, tak aby byly naříznutou stranou nahoru. Pečte je, až se naříznuté okraje budou kroutit a kaštany budou propečené; záleží na velikosti, trvá to 30–45 minut. Upečené kaštany stáhněte vařečkou na talíř, seškrábněte k nim veškeré máslo a koření a promíchejte. Podle potřeby ještě dosolte a podávejte horké nebo teplé.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené kaštany

Snadné Pečení Vánoční cukroví III , Rozmarýn Magazín 12/2014
Průměrné hodnocení 4 (40)

Co budete potřebovat

1 kg čerstvých jedlých kaštanů
2 snítky rozmarýnu
125 g másla
sůl a čerstvě mletý pepř
trocha čerstvě strouhaného
muškátového oříšku

Jak na to?

Předehřejte troubu na 220 °C a plech vyložte pečicím papírem. Každý kaštan na horní straně ostrým nožem nařízněte do kříže. Pak kaštany namočte na minutu do horké vody (díky vznikající páře se lépe propečou). Slijte vodu a nasypte je do velké mísy. Přidejte rozmarýn, máslo, sůl, pepř a muškátový oříšek. Promíchejte, aby se kaštany obalily. V jedné vrstvě je rozložte na připravený plech, tak aby byly naříznutou stranou nahoru. Pečte je, až se naříznuté okraje budou kroutit a kaštany budou propečené; záleží na velikosti, trvá to 30–45 minut. Upečené kaštany stáhněte vařečkou na talíř, seškrábněte k nim veškeré máslo a koření a promíchejte. Podle potřeby ještě dosolte a podávejte horké nebo teplé.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Je třeba potvrdit souhlas s podmínkami.

Další recepty a články

Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Vepřová roláda s houbovou...
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Citronová bábovka s rozmarýnem
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Bílá klobása s pepperonatou
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu
Losos pečený na kuskusu

Inspirujte se podobnými recepty