Můj Albert
Ušetřete vždy nejvíc
Otevřít
Pečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga

Pečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga

Ingredience

1 celer
20 ml olivového oleje
40 ml smetany ke šlehání (31 %)
sůl
200 g čočky beluga
80 g mrkve
80 g řapíkatého celeru
1 šalotka
60 g másla
pepř
2 pstruzi
1 citron
20 g hladké mouky

Postup přípravy

1. Celer oloupejte, přepulte, pokapejte olejem a zabalte do alobalu. Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Poté teplotu zvyšte na 220 °C. Celer rozbalte a pečte ještě 15–20 minut do​zlatova. Po upečení ho dohladka rozmixujte, přidejte smetanu, sůl a promíchejte.

2. Čočku beluga uvařte podle návodu na obalu na skus, aby byla křupavá. Zeleninu oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na 20 g rozehřátého másla. Smíchejte s čočkou, dochuťte špetkou soli a pepře.

3. Pstruha vyfiletujte, z obou stran pokapejte vymačkanou citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v mouce. V pánvi rozehřejte zbytek másla a filety na něm z obou stran zprudka orestujte.

4. Podávejte na celerovém pyré a čočce beluga.

Pomohl vám recept?

Další videorecepty