Můj Albert

S novým věrnostním programem v mobilu ušetříte víc a za zdravé jídlo nejvíc. Sbírejte kredity a vyměňte je za slevu na cokoliv.

Dárková karta

V Albertu si můžete zakoupit kartu, kterou lze nabít libovolnou částkou od 200 Kč do 1500 Kč.


Albert ČR
Recept Pečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga

Další recepty a články

Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na...
Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na hrášku a...
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s...
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s mletým masem
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s pečenými...

Pečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga

Co budete potřebovat

1 celer
20 ml olivového oleje
40 ml smetany ke šlehání (31 %)
sůl
200 g čočky beluga
80 g mrkve
80 g řapíkatého celeru
1 šalotka
60 g másla
pepř
2 pstruzi
1 citron
20 g hladké mouky

Jak na to?

1. Celer oloupejte, přepulte, pokapejte olejem a zabalte do alobalu. Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Poté teplotu zvyšte na 220 °C. Celer rozbalte a pečte ještě 15–20 minut do​zlatova. Po upečení ho dohladka rozmixujte, přidejte smetanu, sůl a promíchejte.

2. Čočku beluga uvařte podle návodu na obalu na skus, aby byla křupavá. Zeleninu oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na 20 g rozehřátého másla. Smíchejte s čočkou, dochuťte špetkou soli a pepře.

3. Pstruha vyfiletujte, z obou stran pokapejte vymačkanou citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v mouce. V pánvi rozehřejte zbytek másla a filety na něm z obou stran zprudka orestujte.

4. Podávejte na celerovém pyré a čočce beluga.





Další chutné recepty najdete na webu www.albert.cz

Pečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga

Hlavní chod Snadné Rychlá večeře Něco lehkého Magazín 11/2021 Počet porcí: 4
(0)

Co budete potřebovat

1 celer
20 ml olivového oleje
40 ml smetany ke šlehání (31 %)
sůl
200 g čočky beluga
80 g mrkve
80 g řapíkatého celeru
1 šalotka
60 g másla
pepř
2 pstruzi
1 citron
20 g hladké mouky

Jak na to?

1. Celer oloupejte, přepulte, pokapejte olejem a zabalte do alobalu. Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Poté teplotu zvyšte na 220 °C. Celer rozbalte a pečte ještě 15–20 minut do​zlatova. Po upečení ho dohladka rozmixujte, přidejte smetanu, sůl a promíchejte.

2. Čočku beluga uvařte podle návodu na obalu na skus, aby byla křupavá. Zeleninu oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na 20 g rozehřátého másla. Smíchejte s čočkou, dochuťte špetkou soli a pepře.

3. Pstruha vyfiletujte, z obou stran pokapejte vymačkanou citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v mouce. V pánvi rozehřejte zbytek másla a filety na něm z obou stran zprudka orestujte.

4. Podávejte na celerovém pyré a čočce beluga.

ODEBÍREJTE NÁŠ NEWSLETTER

A MY VÁM KAŽDÝ TÝDEN DOPORUČÍME TY NEJLEPŠÍ RECEPTY A MNOHEM VÍCE

Přihlaste se k odběru novinek

Vaše registrace už je téměř hotová.
Stačí už jen kliknout na odkaz v e-mailu, který jsme vám právě zaslali.

Další recepty a články

Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na hrášku a...
Pečený losos na hrášku a...
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s mletým masem
Špenátové mušle s mletým masem
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Hráškový falafel s...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s pečenými...
Sázená vejce s pečenými...

Inspirujte se podobnými recepty