Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga
Albert logoAlbert logo
  • Pečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga
Pečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga

Pečené filety ze pstruha na celerovém pyré a čočce beluga

Snadné
Více než 60 minut
0/5
Recepty na každý den
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Olej olivový 20 ml
  • Celer 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 40 ml
  • Mrkev 80 g
  • Sůl
  • Čočka beluga 200 g
  • Řapíkatý celer 80 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Pepř
  • Pstruh celý 2 ks
  • Mouka hladká 20 g
  • Citron 1 ks
  • Máslo 60 g
  • Olej olivový 20 ml
  • Celer 1 ks
  • Smetana ke šlehání 30%-33% 40 ml
  • Mrkev 80 g
  • Sůl
  • Čočka beluga 200 g
  • Řapíkatý celer 80 g
  • Cibule šalotka 1 ks
  • Pepř
  • Pstruh celý 2 ks
  • Mouka hladká 20 g
  • Citron 1 ks
  • Máslo 60 g

Příprava

1
Celer oloupejte, přepulte, pokapejte olejem a zabalte do alobalu. Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Poté teplotu zvyšte na 220 °C. Celer rozbalte a pečte ještě 15–20 minut do​zlatova. Po upečení ho dohladka rozmixujte, přidejte smetanu, sůl a promíchejte.
2
Čočku beluga uvařte podle návodu na obalu na skus, aby byla křupavá. Zeleninu oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na 20 g rozehřátého másla. Smíchejte s čočkou, dochuťte špetkou soli a pepře.
3
Pstruha vyfiletujte, z obou stran pokapejte vymačkanou citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v mouce. V pánvi rozehřejte zbytek másla a filety na něm z obou stran zprudka orestujte.
4
Podávejte na celerovém pyré a čočce beluga.
1
Celer oloupejte, přepulte, pokapejte olejem a zabalte do alobalu. Pečte 40 minut v předehřáté troubě na 180 °C. Poté teplotu zvyšte na 220 °C. Celer rozbalte a pečte ještě 15–20 minut do​zlatova. Po upečení ho dohladka rozmixujte, přidejte smetanu, sůl a promíchejte.
2
Čočku beluga uvařte podle návodu na obalu na skus, aby byla křupavá. Zeleninu oloupejte, nakrájejte na drobné kostičky a orestujte na 20 g rozehřátého másla. Smíchejte s čočkou, dochuťte špetkou soli a pepře.
3
Pstruha vyfiletujte, z obou stran pokapejte vymačkanou citronovou šťávou, osolte, opepřete a obalte v mouce. V pánvi rozehřejte zbytek másla a filety na něm z obou stran zprudka orestujte.
4
Podávejte na celerovém pyré a čočce beluga.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Platný ještě 6 dní

Od 24.04.2024 do 30.04.2024

Platný ještě 13 dní

Od 17.04.2024 do 07.05.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.