
Šťavnatá vepřová krkovička s grilovanou zeleninou a žampiony
K jarním a letním večerům patří grilování. Vyzkoušejte naši šťavnatou grilovanou krkovičku s křupavou jarní zeleninou. Poradíme vám, jak ji nejlépe připravit na rozpáleném grilu.

Snadné
31-45 minut
4/5
Česká
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Máslo 30 g
- Olej olivový 50 ml
- Vepřová krkovice 600 g
- Sůl
- Pepř
- Česnek 2 strouž.
- Kmín mletý 1 člž
- Hořčice dijonská 1 plž
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Med 2 plž
- Žampiony 500 g
- Bílé víno 300 ml
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Fazolky zelené 150 g
- Chřest zelený 200 g
- Cibulka jarní 1 svaz.
- Ředkvičky 150 g
- Máslo 30 g
- Olej olivový 50 ml
- Vepřová krkovice 600 g
- Sůl
- Pepř
- Česnek 2 strouž.
- Kmín mletý 1 člž
- Hořčice dijonská 1 plž
- Rozmarýn čerstvý 2 snít.
- Med 2 plž
- Žampiony 500 g
- Bílé víno 300 ml
- Petrželka čerstvá 1 hrs.
- Fazolky zelené 150 g
- Chřest zelený 200 g
Příprava
- 1Krkovici nakrájejte na 4 stejně široké steaky a vložte je do mísy. Přidejte 30 ml olivového oleje, sůl, pepř a promíchejte.
- 2Prolisujte 2 očištěné stroužky česneku, smíchejte je s mletým kmínem a dijonskou hořčicí. Směs přidejte k masu a opět vše dobře promíchejte a vmasírujte do masa.
- 3Nadrobno nasekaný rozmarýn smíchejte s 2 lžícemi medu a dejte stranou.
- 4Vsypte 500 g očištěných žampionů na rozpálenou pánev a za stálého míchání je 3 minuty restujte. Stáhněte stupeň ohřevu a zalijte žampiony 300 ml červeného vína. Chvilku poduste, osolte a opepřete. Nakonec přidejte 30 g másla, nasekanou petrželku, promíchejte a dejte stranou.
- 5Fazolky, ředkvičky, jarní cibulky i chřest očistěte a postupně po jednom druhu grilujte ze všech stran na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Přendejte na servírovací tác, zakápněte zbylými 20 ml olivového oleje, osolte a opepřete.
- 6Maso opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi 6 minut z obou stran. Minutu před koncem každou stranu potřete medovobylinkovou marinádou. šťavnatou vepřovou krkovičku ihned servírujte spolu s připravenými žampiony, zeleninou a sklenkou Svatovavřineckého Sommelier Collection. Na zdraví a dobrou chuť.
- 1Krkovici nakrájejte na 4 stejně široké steaky a vložte je do mísy. Přidejte 30 ml olivového oleje, sůl, pepř a promíchejte.
- 2Prolisujte 2 očištěné stroužky česneku, smíchejte je s mletým kmínem a dijonskou hořčicí. Směs přidejte k masu a opět vše dobře promíchejte a vmasírujte do masa.
- 3Nadrobno nasekaný rozmarýn smíchejte s 2 lžícemi medu a dejte stranou.
- 4Vsypte 500 g očištěných žampionů na rozpálenou pánev a za stálého míchání je 3 minuty restujte. Stáhněte stupeň ohřevu a zalijte žampiony 300 ml červeného vína. Chvilku poduste, osolte a opepřete. Nakonec přidejte 30 g másla, nasekanou petrželku, promíchejte a dejte stranou.
- 5Fazolky, ředkvičky, jarní cibulky i chřest očistěte a postupně po jednom druhu grilujte ze všech stran na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi. Přendejte na servírovací tác, zakápněte zbylými 20 ml olivového oleje, osolte a opepřete.
- 6Maso opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi 6 minut z obou stran. Minutu před koncem každou stranu potřete medovobylinkovou marinádou. šťavnatou vepřovou krkovičku ihned servírujte spolu s připravenými žampiony, zeleninou a sklenkou Svatovavřineckého Sommelier Collection. Na zdraví a dobrou chuť.
Hodnocení
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Co byste o vepřovém mase měli vědět Vepřové maso řadíme mezi červená masa. Na rozdíl od drůbežích mas obsahuje větší množství železa a vitaminy skupiny B. Vybírat bychom vždy měli ty, které obsahují malé množství viditelného tuku.Jak udělat vepřovou krkovičku zdravější Vepřovou krkovici můžete nahradit vepřovou pečení. Pokrm poté bude méně kaloričtější. Na tepelnou úpravu použijte kvalitní řepkový olej. Jako přílohu můžete zvolit kvalitní celozrnné pečivo.


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.