
Grilované portobello s kozím sýrem a karamelizovanými meruňkami

Velmi snadné
46-60 minut
0/5
Česká
Vegetariánské
Grilování
Hlavní chod
Ingredience
Složení 4 porce
- Žampiony portobello 4 ks
- Balzamikový ocet 3 plž
- Olej olivový 4 plž
- Sůl
- Pepř
- Máslo 1 plž
- Cukr třtinový 2 plž
- Meruňky 4 ks
- Rajčata cherry 250 g
- Cukr krupicový
- Kozí sýr 120 g
- Salát Little gem 100 g
- Balzamikový krém 2 plž
- Ořechy kešu pražené 1 hrs.
- Bazalka čerstvá 1 snít.
- Žampiony portobello 4 ks
- Balzamikový ocet 3 plž
- Olej olivový 4 plž
- Sůl
- Pepř
- Máslo 1 plž
- Cukr třtinový 2 plž
- Meruňky 4 ks
- Rajčata cherry 250 g
- Cukr krupicový
- Kozí sýr 120 g
- Salát Little gem 100 g
- Balzamikový krém 2 plž
- Ořechy kešu pražené 1 hrs.
- Bazalka čerstvá 1 snít.
Příprava
- 1Očistěte 4 žampiony portobello a odstraňte nožky. V misce smíchejte 3 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete podle chuti. Houby potřete marinádou a nechte alespoň 30 minut odležet. Mezitím na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte 2 lžíce třtinového cukru, vložte 4 rozpůlené a vypeckované meruňky řeznou stranou dolů a karamelizujte je 3–4 minuty. Poté otočte a krátce opečte i z druhé strany.
- 2Na špejle napíchejte nebo rozložte na grilovací tácek 250 g cherry rajčat. Zakápněte lžící olivového oleje, lehce osolte a posypte špetkou cukru. Grilujte na střední teplotě 5–7 minut, dokud rajčata nezačnou praskat.
- 3Marinovaná portobella grilujte nejprve kloboukem dolů asi 3–4 minuty. Poté otočte, naplňte každý klobouk 30 g kozího sýra a grilujte dalších 3–5 minut, dokud houby nezměknou a sýr se nezačne rozpouštět.
- 4V míse promíchejte 100 g listů salátu Little gem se 2 lžícemi balzamikového krému, lžící olivového oleje a špetkou soli. Vmíchejte většinu ze 40 g opražených kešu ořechů, zbytek si nechte na ozdobu. Na talíře rozložte salát, grilovaná portobella s kozím sýrem, rajčata a karamelizované meruňky. Nakonec ozdobte zbylými kešu ořechy, lístky ze snítky bazalky a ihned podávejte. Ideální recept, když chcete grilovat jinak – svěže, lehce a bez masa.
- 1Očistěte 4 žampiony portobello a odstraňte nožky. V misce smíchejte 3 lžíce balzamikového octa, 2 lžíce olivového oleje, osolte a opepřete podle chuti. Houby potřete marinádou a nechte alespoň 30 minut odležet. Mezitím na pánvi rozpusťte lžíci másla, přidejte 2 lžíce třtinového cukru, vložte 4 rozpůlené a vypeckované meruňky řeznou stranou dolů a karamelizujte je 3–4 minuty. Poté otočte a krátce opečte i z druhé strany.
- 2Na špejle napíchejte nebo rozložte na grilovací tácek 250 g cherry rajčat. Zakápněte lžící olivového oleje, lehce osolte a posypte špetkou cukru. Grilujte na střední teplotě 5–7 minut, dokud rajčata nezačnou praskat.
- 3Marinovaná portobella grilujte nejprve kloboukem dolů asi 3–4 minuty. Poté otočte, naplňte každý klobouk 30 g kozího sýra a grilujte dalších 3–5 minut, dokud houby nezměknou a sýr se nezačne rozpouštět.
- 4V míse promíchejte 100 g listů salátu Little gem se 2 lžícemi balzamikového krému, lžící olivového oleje a špetkou soli. Vmíchejte většinu ze 40 g opražených kešu ořechů, zbytek si nechte na ozdobu. Na talíře rozložte salát, grilovaná portobella s kozím sýrem, rajčata a karamelizované meruňky. Nakonec ozdobte zbylými kešu ořechy, lístky ze snítky bazalky a ihned podávejte. Ideální recept, když chcete grilovat jinak – svěže, lehce a bez masa.
Hodnocení
Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal


Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!
Legenda zkratek
kus | ks | špetka | špet. | |
lžíce | plž | svazek | svaz. | |
lžička | člž | plátek | plát. | |
hrst | hrs. | hrnek | hrn. | |
stroužek | strouž. | řapík | řap. | |
snítka | snít. | kopeček | kop. |
Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.