1
Husu očistěte od zbytků peří. Den předem ji vně i uvnitř osolte a nechte v chladu rozležet do druhého dne.
2
Husu položte do pekáče prsíčky dolů na dřevěné špejle, aby se nepřichytila ke dnu. Do břišní dutiny vložte 2 hvězdičky badyánu, lžíci brusinek a 2 celé skořice. Zbytek skořice, brusinek a badyánu rozložte kolem husy do pekáče.
3
Podlijte horkou vodou a pečte 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení přelévejte vyškvařeným sádlem. Přebytečné sádlo naběračkou během pečení odebírejte.
4
Když je husa upečená dozlatova, otočte ji a pokračujte ještě 1 hodinu v pečení.
5
Ke konci ponořte listy kapusty na 3 minuty do vroucí osolené vody. Vyjměte je a krátce ponořte do ledové vody, aby si zachovaly barvu. Nechte okapat. Rozložte listy na servírovací talíř, husu na ně položte a podávejte.
1
Husu očistěte od zbytků peří. Den předem ji vně i uvnitř osolte a nechte v chladu rozležet do druhého dne.
2
Husu položte do pekáče prsíčky dolů na dřevěné špejle, aby se nepřichytila ke dnu. Do břišní dutiny vložte 2 hvězdičky badyánu, lžíci brusinek a 2 celé skořice. Zbytek skořice, brusinek a badyánu rozložte kolem husy do pekáče.
3
Podlijte horkou vodou a pečte 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení přelévejte vyškvařeným sádlem. Přebytečné sádlo naběračkou během pečení odebírejte.
4
Když je husa upečená dozlatova, otočte ji a pokračujte ještě 1 hodinu v pečení.
5
Ke konci ponořte listy kapusty na 3 minuty do vroucí osolené vody. Vyjměte je a krátce ponořte do ledové vody, aby si zachovaly barvu. Nechte okapat. Rozložte listy na servírovací talíř, husu na ně položte a podávejte.