Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
Menu
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyKachna s datlovou nádivkou
Albert logoAlbert logo
  • Kachna s datlovou nádivkou

Kachna s datlovou nádivkou

Kachna s datlovou nádivkou
Snadné
Více než 60 minut
4/5
Česká
Hlavní chod

Ingredience

Složení
6 porcí
  • Sůl
  • Kachna celá 1 ks
  • Špek 50 g
  • Rohlík 2 ks
  • Mléko 200 ml
  • Pekanové ořechy 100 g
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Datle sušené 100 g
  • Hruška 1 ks
  • Zázvor mletý 3 člž
  • Špejle 1 ks
  • Cukr třtinový 125 g
  • Koňak 100 ml
  • Vejce 3 ks
  • Pepř
  • Skořice mletá 2 člž
  • Brambory 500 g
  • Voda 150 ml
  • Vaječný žloutek 1 ks
  • Mouka hrubá 180 g
  • Badyán celý 1 ks
  • Skořice celá 1 ks
  • Strouhanka 200 g
  • Červené víno 150 ml
  • Kachní výpek 100 ml
  • Sůl
  • Kachna celá 1 ks
  • Špek 50 g
  • Rohlík 2 ks
  • Mléko 200 ml
  • Pekanové ořechy 100 g
  • Tymián čerstvý 3 snít.
  • Datle sušené 100 g
  • Hruška 1 ks
  • Zázvor mletý 3 člž
  • Špejle 1 ks
  • Cukr třtinový 125 g
  • Koňak 100 ml
  • Vejce 3 ks
  • Pepř

Příprava

1
Troubu předehřejte na 150 °C.
2
Kachnu očistěte a osolte. Špek, rohlíky, datle i hrušku nakrájejte. Špek vypečte, přidejte rohlíky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
3
Vmíchejte datle, hrušku, ořechy a lístky tymiánu. Do vychladlé směsi zapracujte vejce, osolte a opepřete. Vzniklou nádivkou naplňte kachnu a uzavřete pomocí špejle. 
4
Na marinádu promíchejte koňak, cukr, zázvor a skořici. Potřete jí kachnu a vložte do pekáče prsy dolů, podlijte vodou a pečte zvolna asi dvě a půl hodiny. Otočte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova. Odeberte naběrač-
ku výpeku k přípravě omáčky. Podávejte s bramborovými šiškami a vinnou omáčkou.
5
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku, osolte, vyklepněte vejce, přidejte žloutek navíc a vše zpracujte do hladkého těsta. Dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta odeberte části velikosti dlaně, válejte z nich delší válečky, které následně nakrájejte na kousky o délce zhruba pěti centimetrů. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě až tři minuty.
6
Strouhanku nasucho opražte v pánvi. Přesypte do hlubšího talíře a obalte v ní hotové šišky.
7
Zkaramelizujte cukr, přidejte skořici, badyán, podlijte vínem a nechte odpařit. Přilijte naběračku kachního výpeku a redukujte do zhoustnutí.
1
Troubu předehřejte na 150 °C.
2
Kachnu očistěte a osolte. Špek, rohlíky, datle i hrušku nakrájejte. Špek vypečte, přidejte rohlíky, zalijte mlékem a nechte nasáknout.
3
Vmíchejte datle, hrušku, ořechy a lístky tymiánu. Do vychladlé směsi zapracujte vejce, osolte a opepřete. Vzniklou nádivkou naplňte kachnu a uzavřete pomocí špejle. 
4
Na marinádu promíchejte koňak, cukr, zázvor a skořici. Potřete jí kachnu a vložte do pekáče prsy dolů, podlijte vodou a pečte zvolna asi dvě a půl hodiny. Otočte, zvyšte teplotu na 180 °C a dopečte dozlatova. Odeberte naběrač-
ku výpeku k přípravě omáčky. Podávejte s bramborovými šiškami a vinnou omáčkou.
5
Brambory uvařte ve slupce a nechte vychladnout. Oloupejte je a nastrouhejte najemno. Přisypte mouku, osolte, vyklepněte vejce, přidejte žloutek navíc a vše zpracujte do hladkého těsta. Dejte na půl hodiny odpočinout do ledničky. Poté z těsta odeberte části velikosti dlaně, válejte z nich delší válečky, které následně nakrájejte na kousky o délce zhruba pěti centimetrů. Vařte ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou, a poté ještě dvě až tři minuty.
6
Strouhanku nasucho opražte v pánvi. Přesypte do hlubšího talíře a obalte v ní hotové šišky.
7
Zkaramelizujte cukr, přidejte skořici, badyán, podlijte vínem a nechte odpařit. Přilijte naběračku kachního výpeku a redukujte do zhoustnutí.

Hodnocení

Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup
Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě dnes

Od 17.07.2024 do 23.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 24.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 8 dní

Od 17.07.2024 do 30.07.2024

Platný ještě 15 dní

Od 24.07.2024 do 06.08.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.