Pečená štěpánská husa se skořicí, brusinkami a badyánem
Ingredience
1 | chlazená husa |
sůl | |
6 | hvězdiček badyánu |
100 g | brusinek |
6 | celých skořic |
1 | kapusta |
Postup přípravy
1. Husu očistěte od zbytků peří. Den předem ji vně i uvnitř osolte a nechte v chladu rozležet do druhého dne.
2. Husu položte do pekáče prsíčky dolů na dřevěné špejle, aby se nepřichytila ke dnu. Do břišní dutiny vložte 2 hvězdičky badyánu, lžíci brusinek a 2 celé skořice. Zbytek skořice, brusinek a badyánu rozložte kolem husy do pekáče.
3. Podlijte horkou vodou a pečte 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení přelévejte vyškvařeným sádlem. Přebytečné sádlo naběračkou během pečení odebírejte.
4. Když je husa upečená dozlatova, otočte ji a pokračujte ještě 1 hodinu v pečení.
5. Ke konci ponořte listy kapusty na 3 minuty do vroucí osolené vody. Vyjměte je a krátce ponořte do ledové vody, aby si zachovaly barvu. Nechte okapat. Rozložte listy na servírovací talíř, husu na ně položte a podávejte.
Věrnostní program
MŮJ ALBERT
APLIKACE, KTERÁ VÁS
ODMĚŇUJE ZA TO, ŽE JÍTE LÉPE
Aplikace Můj Albert slouží jako věrnostní program, aktuální leták, nákupní seznam a inspirace v jednom. Odměňuje Vás kredity za všechny vaše nákupy a extra kredity za nákupy zdravých potravin.
Zároveň Vás informuje o všech aktuálních a Vámi preferovaných akčních nabídkách. Pro každodenní inspiraci tu naleznete recepty a tipy z magazínu Albert.
SEZNAM
ZA NÁKUPY