Přeskočit
Albert logoAlbert logo

Vítejte!

Můj profil
0
LETÁKYRECEPTY
MŮJ ALBERT
ReceptyPečená štěpánská husa se skořicí, brusinkami a badyánem
Albert logoAlbert logo
  • Pečená štěpánská husa se skořicí, brusinkami a badyánem
Pečená štěpánská husa se skořicí, brusinkami a badyánem

Pečená štěpánská husa se skořicí, brusinkami a badyánem

Snadné
31-45 minut
0/5
Česká
Bezlepkové
Vánoce
Hlavní chod

Ingredience4 porce

4 porce
  • Husa celá 1 ks
  • Sůl
  • Badyán celý 6 ks
  • Brusinky 100 g
  • Skořice celá 6 ks
  • Kapusta hlávková 1 ks
  • Husa celá 1 ks
  • Sůl
  • Badyán celý 6 ks
  • Brusinky 100 g
  • Skořice celá 6 ks
  • Kapusta hlávková 1 ks

Příprava

1
Husu očistěte od zbytků peří. Den předem ji vně i uvnitř osolte a nechte v chladu rozležet do druhého dne.
2
Husu položte do pekáče prsíčky dolů na dřevěné špejle, aby se nepřichytila ke dnu. Do břišní dutiny vložte 2 hvězdičky badyánu, lžíci brusinek a 2 celé skořice. Zbytek skořice, brusinek a badyánu rozložte kolem husy do pekáče.
3
Podlijte horkou vodou a pečte 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení přelévejte vyškvařeným sádlem. Přebytečné sádlo naběračkou během pečení odebírejte.
4
Když je husa upečená dozlatova, otočte ji a pokračujte ještě 1 hodinu v pečení.
5
Ke konci ponořte listy kapusty na 3 minuty do vroucí osolené vody. Vyjměte je a krátce ponořte do ledové vody, aby si zachovaly barvu. Nechte okapat. Rozložte listy na servírovací talíř, husu na ně položte a podávejte.
1
Husu očistěte od zbytků peří. Den předem ji vně i uvnitř osolte a nechte v chladu rozležet do druhého dne.
2
Husu položte do pekáče prsíčky dolů na dřevěné špejle, aby se nepřichytila ke dnu. Do břišní dutiny vložte 2 hvězdičky badyánu, lžíci brusinek a 2 celé skořice. Zbytek skořice, brusinek a badyánu rozložte kolem husy do pekáče.
3
Podlijte horkou vodou a pečte 1 ½ hodiny na 170 °C. Během pečení přelévejte vyškvařeným sádlem. Přebytečné sádlo naběračkou během pečení odebírejte.
4
Když je husa upečená dozlatova, otočte ji a pokračujte ještě 1 hodinu v pečení.
5
Ke konci ponořte listy kapusty na 3 minuty do vroucí osolené vody. Vyjměte je a krátce ponořte do ledové vody, aby si zachovaly barvu. Nechte okapat. Rozložte listy na servírovací talíř, husu na ně položte a podávejte.

Hodnocení

Nehodnoceno
Pomohl vám recept?
Ohodnoťte jak vám chutnal
Uložte si ingredience pro váš další nákup

Využijte k tomu funkci Nákupní seznam v aplikaci Můj Albert, kterou už využívá více něž 2 miliony spokojených zákazníků. Díky aplikaci navíc máte jistotu, že ušetříte vždy nejvíc!

Aktuální letáky

Prolistujte si aktuální letákovou nabídku plnou akčních cen.

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Platný ještě dnes

Od 06.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě dnes

Od 13.03.2024 do 19.03.2024

Platný ještě 8 dní

Od 20.03.2024 do 26.03.2024

Platný ještě 13 dní

Od 20.03.2024 do 31.03.2024

Prohlížet letáky

Legenda zkratek

 kus ks   špetka špet. 
 lžíce plž  svazek svaz.
 lžička člž  plátek plát.
 hrst hrs.  hrnek hrn.
 stroužek strouž.   řapík řap. 
  snítka snít.   kopeček kop. 

 

Našli jste v receptu chybu či nesrovnalost? Napište nám ji na info@albert.cz a my recept vyladíme.